Kære
❤️

Vinden bider, og frostgraderne er over os, men her får du heldigvis et spritnyt nyhedsbrev at varme dig på. Her kan du kaste et blik tilbage på året, der er gået. Du kan læse om Red Barnet Ungdoms nye forperson, Maja, og høre om det samarbejde, vi har indgået med Danner. Alt det og meget mere får du lige her📜 Glædelig jul & godt nytår

Året, der gik✨🍾📆

Så nåede vi enden på 2023, og sikke meget der er sket. Og ikke alt er lige godt! Konflikter, krige og katastrofer fylder mere og mere, og vi har svært ved at begribe alt det, der sker omkring os. Red Barnet Ungdoms medlemmer, frivillige, bestyrelsesmedlemmer og ansatte kæmper hver dag for at gøre Danmark til et lidt bedre sted, et lidt mere børnevenligt sted. Vi kan ikke redde hele verden, men vi kan gøre noget lokalt. Og det gør vi!

I år er vi nået ud til 1400 børn og unge, og vores medlemstal er vokset fra 3.000 til 5.000. Vi har nu frivillige, sociale indsatser i hele 37 kommuner. Børn og unge over hele landet får glæde af vores indsatser på skoler, asylcentre, krisecentre, og i udsatte boligområder og landsbysamfund. Jeres arbejde gør en børneverden til forskel.

Bliv løbende opdateret, og følg med på vores insta

Nyt fra vores nye forperson 🦸🏻‍♀️

Lørdag d. 4. november var en ganske særlig dag for mig. Ikke nok med at jeg deltog ved et fantastisk landsmøde med efterfølgende fejring af Red Barnet Ungdoms 20-års jubilæum. Jeg gik nemlig hjem fra landsmødet med en helt særlig og ærefuld titel i bagagen. Nemlig titlen som jeres nye forperson!

Jeg havde til landsmødet fornøjelsen af at møde flere af jer og høre om den store forskel i hver dag gør for at skabe positive forandringer for børn og unge. Dette var som altid en stor fornøjelse! Men til jer, der endnu ikke kender mig, kommer her lidt info om mig:

Rejsen i RBU-land
Jeg hedder Maja, er 26 år, har rødder i Sønderjylland, men bor til daglig i Odense. Jeg har været frivillig i Red Barnet Ungdom siden august 2016. Min RBU-rejse startede i en læringscafé i Viby J i Aarhus. Hurtigt herefter fik jeg mod på at engagere mig yderligere i organisationen. Jeg blev derfor frivillig i en venskabsgruppe. Siden da har jeg været forperson for Aarhus lokalforening, projektleder i fortalergruppen “Børn og unges stemme” og siddet i nationalbestyrelsen som først menigt medlem, derefter som næstforperson og nu som forperson. I sommers færdiggjorde jeg en kandidatuddannelse i Religionsvidenskab på Københavns Universitet. Mit frivillige arbejde i RBU har derfor været min tro følgesvend gennem hele min universitetsuddannelse og har givet mig positive og meningsfulde frirum i den ellers hektiske studiehverdag. Denne oplevelse tænker jeg sikkert, at I er flere, der kan spejle jer i. RBU er ikke alene et frirum for børn og unge, men også et sted hvor vi frivillige kan lade batterierne op.

Frivillige fællesskaber og børnenes stemmer
Så tænker I måske: Jamen, hvad vil Maja gerne bruge sin nye rolle til i RBU? Jo, ser I. Et klart fokuspunkt for mig vil være at styrke børn og unges stemme via Red Barnet Ungdom samt arbejdet med at styrke børn og unge i at tale deres egen sag. Desuden vil det være en stor prioritet for mig, at RBU bliver ved med at være et sted, hvor frivillige trives og føler sig anerkendte for at være den, de er, og den kæmpe forskel, de gør. Og sidst at vi når så mange børn og unge med vores indsatser, som overhovedet muligt.
Jeg ser meget frem til at skulle møde endnu flere af jer til diverse arrangementer eller lignende i RBU-land. Jeres engagement, hårde arbejde og kærlighed til at skabe en mere børnevenlig verden inspirerer mig meget, hver gang jeg taler med jer eller hører solskinshistorier fra aktiviteterne. Det skal I vide. Tak for jeres vigtige indsats. I er de virkelig de sejeste, og jeg er SÅ stolt over den store forskel, I gør hver dag!

Tak for jer!

Du kan læse meget mere om Majas frivillige engagement og hendes rejse i RBU her 💗


Praktikant i et ungt, sprudlende og dynamisk miljø, hvor alle løfter i flok?

”Verdens bedste sted at være i praktik,” siger tidligere praktikant❤ Sekretariatet i København og Århus søger praktikanter til forårssemestret. Mangfoldige arbejdsopgaver, hvor du får ansvar, bliver udfordret og grebet i din faglighed. Medpraktikanter, du kan spejle dig i og sparre med. Centrale placeringer tæt på både by og grønne områder gør dine pauser lidt federe. En social og mangfoldig arbejdsplads, som gør en forskel for børn & unge.

Vil du være med? Søg en af vores praktikstillinger her📝


💕Voldsramte børn på krisecenter skal have et bedre liv


Børn på krisecentre er særligt sårbare, og er ofte ramt af traumer og psykiske udfordringer. Aktivitetsklubber båret af frivillige RBU'ere, skal støtte og give børnene et tiltrængt frirum. Igennem hyggelige og sjove aktiviteter, vil de frivillige skabe en mere sikker og tryg barndom for børnene. Red Barnet Ungdom skal drive en ny indsats: ’Børn på Krisecentre’ - i tæt samarbejde med Danner.

Frivillighedsundersøgelsen: Hvad gør vi godt og hvad kan vi gøre endnu bedre? 👍👎


Hen over efteråret 2023 har RBU lavet en større undersøgelse af, hvordan det er at være frivillig hos os.

Undersøgelsen viser, at de frivillige i RBU overordnet trives virkelig godt, og det er jo et solidt klap på skulderen til os alle: Over 90% siger at det gør dem glad at være frivillig.

”Det gør mig bare glad, og det fylder i livet på sådan en måde, som gør én glad”

89% oplever at der er god plads til forskellighed i organisationen, og kun 4% vurderer, at der er et dårligt samarbejde mellem de frivillige og de ansatte. Dog viser undersøgelsen også, at RBU’s sekretariat skal være bedre til at informere om alle de gode og vigtige ting, der foregår ude i alle indsatserne.

Læs hele rapporten: Hvis du er blevet endnu mere interesseret i resultaterne eller blot mangler lidt læsning til de lange vinteraftener, så kan du læse mere og hente hele rapporten her: https://redbarnetungdom.dk/frivillig2023

OBS! Nultolerance overfor mobning og sexchikane
7,8% af alle danske arbejdstagere bliver udsat for mobning på arbejdet, mens 2,8% oplever sexchikane. De samme tal for RBU er heldigvis meget lavere, men de er desværre ikke helt fraværende. Iflg undersøgelsen har 0,9% oplevet at blive mobbet, mens andre 0,9% har oplevet sexchikane. Og det er naturligvis helt uacceptabelt. Læs mere om hvad du kan gøre hvis du oplever grænseoverskridende adfærd her: https://redbarnetungdom.dk/frivillig2023

Frivillig i RBU – What's happening?

Det er alle jer seje frivillige, der gør hele forskellen – det er jer, der arbejder for, at skabe en bedre børneverden. Men hvad sker der egentlig derude? Altså ude i virkeligheden?
Vi vil i de kommende nyhedsbreve fortælle lidt om hvilke aktiviteter RBU har gang i og om hvad der sker derude i alle indsatserne. I dette nyhedsbrev kigger vi på:

LÆRINGSINDSATSEN
🟢 Studievenner: Én-til-én relation, hvor den frivillige hjælper en ung i udskolingen, som har brug for et fagligt løft, eksamensstøtte, hjælp til at vælge en uddannelse og se egne styrker og potentiale. Læs mere her
🟢 Springbrættet: Et gruppebaseret forløb for 10 til 15 elever og flere frivillige, der skal få unge der kæmper med skolen til at søge ind på og gennemføre en ungdomsuddannelse. Læs mere her
🟢 Lektievenner: Én-til-én relation, hvor den frivillige er med til at give et barn i lokalområdet en bedre skoletid. Sammen laver de både lektier og sjove aktiviteter én gang om ugen. Læs mere her
🟢 Læringscaféer:
En gruppe af frivillige arrangerer sjove og alternative læringsaktiviteter for børn og unge. Læringscaféerne har åbent en dag (to timer) hver uge. Læs mere her

Netop nu 👇
Springbrættet er en helt ny indsats, og netop nu er der uddannelsesdage for de nye frivillige. Læs meget mere: https://redbarnetungdom.dk/sb23. Her er nogle af de første nye frivillige i fuld sving ved Springbrættets uddannelsesdag i Aarhus:
📢 Læs næste gang om ´'Børn på Asylcentre' ...
Mange hilsener ❤️
Maja Andersen, forperson i Red Barnet Ungdom

Facebook
Twitter
Linkedin
Instagram
Website

Sent to: _t.e.s.t_@example.com

Unsubscribe