Red Barnet Ungdom, Nyhedsbrev Sept. 2023
 

Kære
❤️

Vi håber, din sommer har været ligeså skøn som vores! Her i det begyndende efterårs solstråler kigger vi tilbage på RBU's seneste par måneder, der har budt på en masse lærerige oplevelser og successer. Nationalbestyrelsen har bl.a. gået med i Copenhagen Pride-paraden og lokalforening Fyn er blevet kåret til månedens forening i Odense.

Ovenstående, det kommende landsmøde og meget mere kan du læse om her i nyhedsbrevet📜

 

Baby, I was born this way🏳️‍🌈

København fejrede Pride Week i midten af august, og Red Barnet Ungdoms nationalbestyrelse og lokalforeningen København Nord deltog i paraden, der rundede hele herligheden af. Festugen markerer, hvor langt vi er kommet i kampen for flere rettigheder til personer på LGBTQ+spektret – og hvor langt vi stadig har igen.

RBU’s deltagelse i paraden satte fokus på regnbuebørn- og unges (mis)trivsel i den danske folkeskole, hvor langt størstedelen af LGBTQ+elever oplever diskriminerede skældsord og hele 37% føler sig ensomme. Derudover oplever halvdelen af regnbuebørn ikke, at de kan opsøge en voksen i skolen, hvis det har brug for det. De tal er jo helt hen i vejret. Red Barnet Ungdom er netop en børne- og ungdomsorganisation, og det er vores medansvar at slå et slag for statistikkerne og sætte handling bag holdning.

Følg med på vores Instagram, der løbende opdateres: https://www.instagram.com/redbarnetungdom/

 

Uddannelsesdag: Udvikl dine frivilligkompetencer!

Vil du møde ligesindede, der også har tilvalgt frivilligt arbejde i en ellers travl hverdag? Kommer du langvejs fra og har brug for transport, så klarer Red Barnet Ungdom også det for dig💰Vil du have en dejlig lørdag i RBU’s hyggelige lokaler, hvor du bliver klogere time for time OG får en lækker frokost, friske snacks og kaffe ad libitum? Så skal du bare tilmelde dig uddannelsesdag!

Hvor og hvornår?

Jyllands lokalforeninger mødes i Århus kl. 09:30-16:00 d. 30. september. Tilmeld dig her ➡ https://redbarnetungdom.dk/uddannelse-i-red-barnet-ungdom/uddannelsesdag-for-frivillige-aarhus/

Fyns og Sjællands lokalforeninger samles i København kl. 09:30-16:00 d. 7. oktober. Tilmeld dig her ➡ https://redbarnetungdom.dk/uddannelse-i-red-barnet-ungdom/uddannelsesdag-for-frivillige-koebenhavn/

 

Frisk luft, fritter og film🍃🍟🎬


I efteråret 2022 blev Stella og Lisa venskabsmatchet i vores program Barnets Ven i Roskilde. I det lille år, der er gået, siden de to mødte hinanden, er venskabet blomstret, og Lisa beskriver Stella som en meget omsorgsfuld, nysgerrig og humoristisk pige, som hun føler sig heldig over at være blevet matchet med. Lisa fortæller: ”Det fede ved Stellas og min relation er, at vi begge godt kan lide, at der sker meget, mens vi hygger os, snakker og fjoller - vi har fx lavet vores eget håndtegn, til når vi mødes. Hvis vi husker det!”

Og der ér fart på, når Stella og Lisa hænger ud, hvor der både er tid til vilde snurreture på den lokale legeplads, sprøde fritter på McDonalds og popcornhygge i biografsalens mørke.

Virker historien bekendt? Den har også optrådt på vores insta:
https://www.instagram.com/p/CwhwKtJs5DM/?img_index=1


 

Word-of-mouth: Frivillige avler frivillige!

Kender du nogen, der minder lidt om dig? En ven, der også kunne synes, frivilligt arbejde i RBU kunne være spændende? Er din omgangskreds fyldt med frivillige kræfter, der ligger i dvale og bare venter på et outlet? Spread the word, kære frivillige, og del med jeres venner og bekendte, at dit frivilligfællesskab er fantastisk, forunderligt og mangler lige netop DEM. Det er her det sker 😊https://redbarnetungdom.dk/vi-mangler-dit-frivillige-hjerte/

 

Red Barnet Ungdom er ✨månedens forening✨ i Odense

Frivilligcenter Odense har kåret Red Barnet Ungdom til månedens forening i september🎉Det er de frivillige i lokalforeningen på Fyn, der har indstillet RBU til prisen, og det skal de bare have kæmpe cadeau for! Kåringen som månedens forening skaber nemlig en masse larm og synlighed, der kan være med til at rekruttere endnu flere frivillige til vores dejlige fællesskab.

 

Sæt kryds i kalenderen d. 04.11.23!

Demokratiet skal fejres, Red Barnet Ungdom holder landsmøde i København💪🏾Landsmødet afholdes af og for Red Barnet Ungdoms medlemmer – det er her, jeres stemmer er afgørende, når der er valg til forpersons- og næstforpersonsposten i nationalbestyrelsen. Udover den demokratiske fest, vil der være live-underholdning og taler til at spice din dag lidt ekstra op. Vi glæder os til at se jer➡https://redbarnetungdom.dk/om-red-barnet-ungdom/medlemsdemokrati/landsmoede-2023/#tilmeld

👀Psssst. Har du selv blod på tanden til at stille op til nationalbestyrelsen? Så skal du blot sende dit kandidatur senest d. 6. oktober 2023 til bestyrelsen@redbarnetungdom.dk, hvis du vil have det med i landsmødemappen.

 
Throw Back to ...


Mange hilsener
❤️
Caroline Wégens, forkvinde i Red Barnet Ungdom

Facebook
 
Twitter
 
Linkedin
 
Instagram
 
Website