OM RED BARNET UNGDOM

Red Barnet Ungdom er en selvstændig ungdomsorganisation, der gennem frivillige indsatser arbejder for at fremme børns rettigheder, i ønsket om et børnevenligt Danmark.

Vores arbejde

Red Barnet Ungdom blev dannet med et ønske om at gøre Danmark mere børnevenlig. Vi er en ungdomsorganisation, der aktivt engagerer unge mennesker over hele landet til at deltage i arbejdet for udsatte børn.

I Red Barnet Ungdom er der cirka 4.500 medlemmer. Cirka en tredjedel af medlemmerne fungerer som frivillige på vores mange projekter. Alle frivillige er under 30 år, og vi arbejder med en metode, vi kalder ung-med-yngre. Vores projekter rækker vidt og bredt, og kan findes over hele landet. Læs om projekterne her.

Alt Red Barnet Ungdoms arbejde tager sit afsæt i FN’s konvention om børns rettigheder også kaldet Børnekonvention. Børnekonventionen arbejder for at informere børn og unge om deres rettigheder, og for at forbedre børns vilkår. Læs en kort udgave af Børnekonventionen her.

Vores historie

Red Barnet Ungdom blev dannet tilbage i 2003 med opbakning fra Mimi Jakobsen, som var Red Barnets daværende generalsekretær.

Lige fra starten af har Red Barnet Ungdom været en selvstændig ungdomsorganisation, som ledes af en frivillig bestyrelse, der konstant arbejder for at udvikle og forbedre organisationen. Bestyrelsen bakkes op af et sekretariat, som varetager en lang række administrative opgaver.

Red Barnet Ungdom deler adresse med Red Barnet og har en repræsentant i Red Barnets hovedbestyrelse. Desuden har de to organisationer en samarbejdsaftale. Red Barnet Ungdom har selvstændige vedtægter, selvstændig bestyrelse og selvstændig økonomi.