SAMVÆRSPOLITIK FOR AKTIVITETER I RED BARNET UNGDOM

I Red Barnet Ungdom skal der være et trygt fællesskab for alle. For at sikre såvel frivillige som forældre og børn den tryghed, har vi formuleret en række retningslinjer og regler for, hvordan vi omgås hinanden i vores samværspolitik – på den måde kan vi passe på vores gode fællesskab.

I Red Barnet Ungdoms aktiviteter opbygges nære og sociale relationer mellem frivillige og børn samt deres familier. Disse relationer er som udgangspunkt meget positive og givende for alle. Det er dog vigtigt, at man som frivillig tænker over sine egne og andres grænser.

Samværspolitikken
Som frivillig i Red Barnet Ungdom er det vigtigt, at du kender Red Barnet Ungdoms samværspolitik og følger de gældende retningslinjer. Derved er du som frivillig i Red Barnet Ungdom allerede i gang med at forebygge overgreb og krænkelser mod børn og unge i vores aktiviteter.

I Red Barnet Ungdom skaber vi ikke kun relationer mellem frivillige og børn, men også frivillige imellem. Derfor skal vi have en sund kultur og et godt foreningsfællesskab, hvor frivillige trives og føler sig trygge i relationen med hinanden. Det er vigtigt for, at vi kan bevare det gode fællesskab, som vi sammen bygger op og udvikler.

Det er vigtigt, at vi alle tager ansvar for, at samværspolitikken overholdes.

Hvis du har mistanke om brud på samværspolitikken

Hvis du har mistanke om eller oplever overtrædelse af samværspolitikken, skal du straks kontakte din kontaktperson på sekretariatet eller ringe på telefonnummer +45 35 24 85 42. Du kan sagtens forblive anonym, når du anmelder en mulig overtrædelse af samværspolitikken.

Overtrædelse af samværspolitikken kan medføre advarsel og i nogle tilfælde udelukkelse fra Red Barnet Ungdom. Derudover underretter vi også til relevante myndigheder – herunder politiet.