Bliv frivillig i Red Barnet Ungdom

Bliv frivillig i Red Barnet Ungdom og bliv et lyspunkt for børn og unge, der har brug for ekstra støtte og opmærksomhed i hverdagen. Du kan gøre en forskel for ensomme og isolerede børn, hjælpe med skolearbejdet, blive rollemodel for et udsat barn, bekæmpe mobning, skabe glæde for børn med asylbaggrund, få en organisatorisk rolle i en lokalforening og meget mere. Samtidig bliver du en del af et stærkt fællesskab med hundredvis af andre unge frivillige.

Persondata- og medlemsbetingelser


Her på siden giver vi dig et overblik over, hvor du kan blive frivillig og være med til at gøre en forskel. Hvis du ikke er sikker på, hvilken indsats, du gerne vil være frivillig på eller måske har flere ønsker, så kan du skrive dem på, når du tilmelder dig.

 

Barnets Ven


Barnets Ven

Giv et sårbart og udsat barn gode oplevelser, en stabil ven og en positiv rollemodel. Som frivillig i Barnets Ven gør du en afgørende forskel for et sårbart og ensomt barn. Du bliver storebror eller søster for et barn, som du giver gode oplevelser og opbygger en fortrolig relation med.

Det praktiske: Du skal være 20-28 år for at blive rollemodel og kunne forpligte dig til at mødes med barnet minimum to gange om måneden i ét år.
Geografi: Aalborg, Aarhus, Randers, Horsens, Vejle, Roskilde, Esbjerg, Odense, København og den københavnske vestegn.
Læs mere her

Børn på flugt


Børn på asylcentre

Børn på asylcenter

Som frivillig på et asylcenter bliver du en del af et team, der hver uge laver aktiviteter for børnene på et asylcenter. Du er med til at skabe lyspunkter i en ensformig ventetid på centrene ved at arrangere lege og udflugter, der skaber glæde og giver børnene mulighed for at komme væk fra deres vante rammer.

Det praktiske: Du skal være mellem 18 og 30 år og kunne forpligte dig til at være frivillig mindst en gang hver 14. dag i seks måneder.
Geografi: Avnstrup (Hvalsø), Ranum (Aalborg), Holstebro, Jelling, Sandholm (Allerød), Sandvad, Hviding (Esbjerg), og Aaløkke (Løgumkloster).
Læs mere her


Venskabsgrupper

Som frivillig i en venskabsgruppe indgår du i et team af frivillige, der mødes fast med en gruppe børn med flygtningebaggrund i alderen 6-12 år fra lokalområdet. I giver dem et større netværk og sammen laver I sjove aktiviteter – I kan fx besøge den lokale legeplads, biblioteket eller den lokale fodboldklub.

Det praktiske: Du skal være 16-30 år og kunne arbejde frivilligt minimum hver 14. dag i seks måneder.
Geografi:  Frederiksberg, København, Rudersdal, Lyngby-Taarbæk, Gentofte, Roskilde, Slagelse, Næstved, Køge, Odense, Svendborg, Aarhus, Aalborg, Viborg, Vejle, Silkeborg og Randers.
Læs mere her


Weekendcamps

feriekoloni- dreng spiller bold

Vores feriekolonier for børn på flugt er typisk en weekend fuld af sjove aktiviteter. Typisk deltager der ca. 30 børn og 25 frivillige. Som frivillig på kolonien kommer du tæt på både det håb og de traumer, som børn på flugt fra mange forskellige lande bærer med sig.

Det praktiske: Du skal være mellem 18 og 30 år og kunne afsætte to weekender til det frivillige arbejde.
Geografi:  Sjælland og Jylland skiftende steder.
Læs mere her

Læring


Læringscaféer

I læringscaféerne hjælper vores frivillige de børn, der har brug for ekstra støtte i deres skolegang. Som frivillig er din vigtigste opgave, at give børnene faglige og personlige succeser. I er ca. 8-10 unge, der hjælper en gruppe børn.

Det praktiske: Du skal være 15-30 år og kunne afsætte min. to timer hver 14. dag i seks måneder.
Geografi: København, Frederiksberg, Roskilde, Ishøj, Brøndby Strand, Albertslund, Kalundborg, Tølløse, Slagelse, Ringsted, Vordingborg, Hillerød, Aarhus, Aalborg, Haderslev, Sønderborg, Silkeborg, Hjørring, Horsens, Esbjerg, Randers, Jelling, Fredericia, Odense og Svendborg,
Læs mere her


Lektievenner

barn får hjælp af frivillig til hjemmelektiehjælp

Som frivillig lektieven bliver du knyttet til et enkelt barn, som du besøger en gang om ugen i barnets hjem. Det giver barnet tid, ro og støtte til at få styr på både 7-tabellen og dansk grammatik. Hjemmelektiehjælp handler dog ikke kun om lektielæsning. Der er også fokus på at styrke barnets selvtillid.

Det praktiske: Du skal være mellem 18 og 30 år og kunne mødes med dit barn én gang hver uge (ferier undtaget) i 6-12 måneder.
Geografi: Aalborg, Aarhus, Odense og København.
Læs mere her


Mobsquad

Mobsquad- børn giver thumps up

Som frivillig i MobSquad tager du på besøg på skoler rundt omkring i landet og taler om forebyggelse af mobning med eleverne. Gennem dialog og leg formidler de frivillige konkrete redskaber til, hvordan eleverne kan gribe ind, når de oplever mobning.

Det praktiske: Du skal være mellem 18 og 30 år og kunne tage på skolebesøg mindst to gange om måneden i skoletiden.
Geografi: Aarhus, Aalborg, Frederiksberg og København.
Læs mere her.

Politisk og organisatorisk arbejde


Lokalforeninger

Som frivillig kan du deltage i Red Barnet Ungdoms organisatoriske arbejde. Du kan fx være med til at udvikle organisationen, strategi og koordinere vores aktiviteter. I lokalforeningerne kan du stille op til bestyrelsesposterne og i vores lokale udvalg kan du bl.a. arbejde med HR, kommunikation og uddannelse.

Læs mere om lokalforeningerne her


Fortalergruppen ‘Børnenes Stemme’

Børns hænder

Som frivillig i Fortalergruppen ‘Børnenes Stemme’ er du et talerør, for børn som ikke selv har mulighed for at sige fra eller blive hørt. Her er du med til at udvikle kampagner, skrive debatindlæg og planlægge events for at sætte fokus på børns rettigheder.

Det praktiske: Du skal være mellem 18 og 29 år og kunne binde dig i minimum seks måneder
Geografi: København
Læs mere her

 

5_grunde


Du skal være medlem af Red Barnet Ungdom og være mellem 15 og 30 år for at blive frivillig. Vi indhenter børneattester på alle frivillige.


Brug for mere information?

Du er altid velkommen til at skrive eller ringe til os med eventuelle spørgsmål. Du kan skrive en mail til os på redbarnetungdom@redbarnetungdom.dk, ringe til sekretariatet på 35 24 85 42 eller til at kontakte din nærmeste lokalforening.