Vi mangler dit frivillige hjerte ❤

Red Barnet Ungdom er en ungdomsorganisation, hvor unge frivillige arbejder sammen med børn om at skabe et mere børnevenligt Danmark.

Hjælp os med at støtte børn, der har det svært
Vi mangler dig! Bliv en del af vores fantastiske team af unge frivillige eller giv et bidrag – du kan gøre en forskel!

Her på siden giver vi dig et overblik over alle vores forskellige og fantastiske indsatser, hvor du kan blive frivillig. Hvis du ikke er sikker på, hvilken indsats, du gerne vil være frivillig på eller måske har flere ønsker, så kan du skrive dem på, når du tilmelder dig – du kan tilmelde dig her:

Jeg vil være frivillig

5 grunde til at blive frivillig

  1. Du giver udsatte børn støtte og gode oplevelser
  2. Du gør verden til et mere børnevenligt sted
  3. Du bliver en del af et stærkt fællesskab af unge ildsjæle
  4. Du får erfaring og kompetencer til dit CV
  5. Du bliver tilbudt relevant uddannelse

Hvor kan du være med?

Hvor kan du hjælpe?


Politisk og organisatorisk arbejde

Lokalforeninger

Skal der stå ‘bestyrelsesmedlem’ på dit CV? Vil du være med til at udvikle organisationen, strategi og koordinere vores aktiviteter? Vil du på politisk plan gøre Danmark til et mere børnevenligt samfund?
I lokalforeningerne kan du stille op til bestyrelsesposterne og i vores lokale udvalg kan du bl.a. arbejde med udvikling, kampagner, kommunikation og fortalerarbejde.

Læs mere om lokalforeningerne her

Hvor er vi?
Aarhus
Esbjerg
Fyn
København Nord
København Syd
Køge
Midtsjælland
Nordjylland
Randers
Slagelse
Vejle

Vores frivillig-indsatser:


Barnets Ven

Giv et sårbart og udsat barn gode oplevelser, en stabil ven og en positiv rollemodel. Som frivillig i Barnets Ven gør du en afgørende forskel for et sårbart og ensomt barn. Du bliver storebror eller søster for et barn, som du giver gode oplevelser og opbygger en fortrolig relation med.

Det praktiske: Du skal være 20-28 år for at blive rollemodel og kunne forpligte dig til at mødes med barnet minimum to gange om måneden i ét år.
Geografi: Aalborg, Aarhus, Randers, Horsens, Vejle, Roskilde, Esbjerg, Odense, København og den københavnske vestegn.
Læs mere her


Børn på flugt – børn på asylcentre

Børn på asylcenter

Som frivillig på et asylcenter bliver du en del af et team, der hver uge laver aktiviteter for børnene på et asylcenter. Du er med til at skabe lyspunkter i en ensformig ventetid på centrene ved at arrangere lege og udflugter, der skaber glæde og giver børnene mulighed for at komme væk fra deres vante rammer.

Det praktiske: Du skal være mellem 18 og 30 år og kunne forpligte dig til at være frivillig mindst en gang hver 14. dag i seks måneder.
Geografi: Avnstrup (Hvalsø), Ranum (Aalborg), Holstebro, Jelling, Sandholm (Allerød), Sandvad, Hviding (Esbjerg), og Aaløkke (Løgumkloster).
Læs mere her


Venskabsgrupper

Som frivillig i en venskabsgruppe indgår du i et team af frivillige, der mødes fast med en gruppe børn med flygtningebaggrund i alderen 6-12 år fra lokalområdet. I giver dem et større netværk og sammen laver I sjove aktiviteter – I kan fx besøge den lokale legeplads, biblioteket eller den lokale fodboldklub.

Det praktiske: Du skal være 16-30 år og kunne arbejde frivilligt minimum hver 14. dag i seks måneder.
Geografi:  Frederiksberg, København, Rudersdal, Lyngby-Taarbæk, Gentofte, Roskilde, Slagelse, Næstved, Køge, Odense, Svendborg, Aarhus, Aalborg, Viborg, Vejle, Silkeborg og Randers.
Læs mere her


Weekendcamps

feriekoloni- dreng spiller bold

Vores feriekolonier for børn på flugt er typisk en weekend fuld af sjove aktiviteter. Typisk deltager der ca. 30 børn og 25 frivillige. Som frivillig på kolonien kommer du tæt på både det håb og de traumer, som børn på flugt fra mange forskellige lande bærer med sig.

Det praktiske: Du skal være mellem 18 og 30 år og kunne afsætte to weekender til det frivillige arbejde.
Geografi:  Sjælland og Jylland skiftende steder.
Læs mere her


Læringscaféer

I læringscaféerne hjælper vores frivillige de børn, der har brug for ekstra støtte i deres skolegang. Som frivillig er din vigtigste opgave, at give børnene faglige og personlige succeser. I er ca. 8-10 unge, der hjælper en gruppe børn.

Det praktiske: Du skal være 15-30 år – læringscafeen har åbent en fast dag om ugen.
Geografi: København, Frederiksberg, Roskilde, Ishøj, Brøndby Strand, Albertslund, Kalundborg, Tølløse, Slagelse, Ringsted, Vordingborg, Hillerød, Aarhus, Aalborg, Haderslev, Sønderborg, Silkeborg, Hjørring, Horsens, Esbjerg, Randers, Jelling, Fredericia, Odense og Svendborg.
Læs mere her


Krisecenter

Du vil som frivillig på et krisecenter blive en del af et mindre team med andre engagerede unge frivillige i Red Barnet Ungdom, som er tilknyttet en bestemt gruppe børn på ét center. Sammen arrangerer I hyggelige aktiviteter og sjove lege, der giver børnene et frirum og et meningsfuldt fællesskab at tage del i.

Det praktiske: Du skal være 18-30 år og deltage mindst én gang hver 14. dag i seks måneder.
Geografi: Krisecentre i København, Fyn, Lyngby og Aarhus. Og flere samarbejder er på vej…
Læs mere her


Lektievenner

Som frivillig lektieven bliver du knyttet til et enkelt barn, som du besøger en gang om ugen i barnets hjem. Det giver barnet tid, ro og støtte til at få styr på både 7-tabellen og dansk grammatik. Hjemmelektiehjælp handler dog ikke kun om lektielæsning. Der er også fokus på at styrke barnets selvtillid.

Det praktiske: Du skal være mellem 18 og 30 år og kunne mødes med dit barn én gang hver uge (ferier undtaget) i 6-12 måneder.
Geografi: Aalborg, Aarhus, Odense og København.
Læs mere her

Studievenner

Studievenner er en én-til-én relation, hvor du hjælper en ung i udskolingen som faglig støtte, sparringspartner og støtte i forhold til studievalg. Det forebyggende tilbud til unge i 8., 9. og 10. klasse, der har brug for et fagligt løft, eksamensstøtte, hjælp til at vælge en uddannelse og se egne styrker og potentiale. Fokus for Studievenner er også, at I skal have det sjovt og lære hinanden at kende. Derfor vil der også være mulighed for hyggelige udflugter sammen.

Det praktiske: Du skal være 16-30 år. Som Studieven mødes du med den unge én gang om ugen i deres eget hjem. I aftaler i fællesskab hvilken dag og hvornår på dagen I mødes. Studievenner løber over en periode fra januar til juni med pause i ferierne.
Geografi: Landsdækkende
Læs mere her.

Springbrættet

Springbrættet er et gruppebaseret forløb for 10 til 15 elever og flere frivillige, der skal få flere unge i udskolingen til at søge ind på og gennemføre en ungdomsuddannelse. Vil du vil du være med på et sejt hold af frivillige og få erfaring med projektledelse?

Det praktiske: Du skal være 15-30 år. I mødes en gang ugentligt på skolen i forlængelse af elevernes skoledag. Springbrættet løber over en periode fra januar til juni med pause i ferierne.
Geografi: Landsdækkende
Læs mere her.


Mobsquad

Mobsquad- børn giver thumps up

Som frivillig i MobSquad tager du på besøg på skoler rundt omkring i landet og taler om forebyggelse af mobning med eleverne. Gennem dialog og leg formidler de frivillige konkrete redskaber til, hvordan eleverne kan gribe ind, når de oplever mobning.

Det praktiske: Du skal være mellem 18 og 30 år og kunne tage på skolebesøg mindst to gange om måneden i skoletiden.
Geografi: Aarhus, Aalborg, Frederiksberg og København.
Læs mere her.


Vi mangler dig!
Her kan du melde dig som frivillig i Red Barnet Ungdom – udfyld formularen og så kontakter vi dig inden for 10 dage.

Persondata- og medlemsbetingelser
Du skal være medlem af Red Barnet Ungdom og være mellem 15 og 30 år for at blive frivillig. Vi indhenter børneattester på alle frivillige.


Brug for mere information?

Du er altid velkommen til at skrive eller ringe til os med eventuelle spørgsmål. Du kan skrive en mail til os på redbarnetungdom@redbarnetungdom.dk, ringe til sekretariatet på 35 24 85 42 eller til at kontakte din nærmeste lokalforening.