Fritid

Alle børn har ret til at have en meningsfuld fritid, hvor de har mulighed for at udfolde sig kreativt, fysisk og udfordrende. Men nogle børn lever i familier, som har få muligheder for oplevelser og fritidsaktiviteter.

Billede af frivillig og barn

I Red Barnet Ungdom arbejder vi for, at disse børn får en aktiv fritid med gode oplevelser sammen med andre børn og unge. Vi arrangerer sjove, sociale og lærerige aktiviteter, som er tilgængelige i børnenes nærmiljø. Vi laver aktiviteter for børn på asylcentre, og gennem storebror- og storesøsterordningen Barnets Ven matcher vi udsatte børn med rollemodeller, der kan give børnene tryghed og gode oplevelser.

I menuen til højre kan du gå på opdagelse i vores projekter og lære mere om Red Barnet Ungdoms arbejde for børns ret til en meningsfuld fritid.


Barnets Ven

sevimsorthvid

Giv et sårbart eller udsat barn glade oplevelser, en stabil ven og en positiv rollemodel. Som frivillig i Barnets Ven gør du en afgørende forskel for et sårbart eller ensomt barn.  Du bliver storebror eller søster for et barn, som du giver gode oplevelser og opbygger en fortrolig relation med i en ofte hård hverdag.

Det praktiske: Du skal være mellem 20 og 29 år for at blive rollemodel og forpligte dig til at mødes med barnet minimum to gange om måneden i ét år.
Geografi: Aalborg, Aarhus, Randers, Horsens, Vejle, Roskilde, Esbjerg, Odense, København og den københavnske vestegn.

Læs mere her

 


Klubber

klub

Vær med til at give udsatte børn en god fritid og minder for livet. I klubberne er det sociale samvær i fokus, og her foregår aktiviteter som sport, teater, rollespil og meget mere. Målet er at give udsatte børn oplevelser og fællesskab. Som frivillig arbejder du med at igangsætte lege og aktiviteter.

Det praktiske: Du skal være mellem 15 og 30 år og kunne tage en tre timers vagt i klubben mindst hver 14. dag i seks måneder.
Geografi:  Aalborg, Aarhus, Randers og København
Læs mere her

 


Børn på asylcentre

flugt

Som frivillig på et asylcenter bliver du en del af et team, som hver uge laver aktiviteter for børnene på et asylcenter. Du er med til at skabe lyspunkter i en ensformig ventetid på centrene ved at arrangere lege og udflugter, der skaber glæde og giver børnene mulighed for at komme væk fra deres vante rammer.

Det praktiske: Du skal være mellem 18 og 30 år og kunne forpligte dig til at være frivillig mindst en gang hver 14. dag i seks måneder.
Geografi: Avnstrup (Hvalsø), Holstebro, Sjælsmark, Ranum (Aalborg), Jelling, Sandholm (Allerød), Sandvad, Hviding (Esbjerg), og Aaløkke (Løgumkloster).
Læs mere her

 


Weekendkolonier

feriekoloni

Har du lyst til en weekend i fantasiens og fællesskabets tegn? Vores feriekolonier for børn på flugt er typisk en weekend fuld af sjove aktiviteter. Typisk deltager der cirka 30 børn og 25 frivillige. Som frivillig på kolonien kommer du tæt på både det håb og de traumer børn på flugt fra mange forskellige lande bære med sig.

Det praktiske: Du skal være mellem 18 og 30 år og kunne afsætte to weekender til det frivillige arbejde.

Geografi:  Sjælland og Jylland
Læs mere her

 

 


Venskabsgrupper

venskabgrupper

Som frivillig i en venskabsgruppe indgår du i et team af unge ildsjæle, der fast mødes med en gruppe flygtningebørn i alderen seks til 12 år fra samme lokalområde for at give børnene et større netværk. Sammen laver I sjove aktiviteter f.eks. besøg på den lokale legeplads, biblioteket, den lokale fodboldklub mv.

Det praktiske: Du skal være mellem 19 og 30 år og kunne arbejde frivilligt minimum hver 14. dag i seks måneder.

Geografi: Frederiksberg, København, Rudersdal, Lyngby-Taarbæk, Gentofte, Roskilde, Slagelse, Næstved, Køge, Odense, Svendborg, Aarhus, Aalborg, Viborg, Vejle, Silkeborg og Randers.

Læs mere her