Weekendcamps for børn på flugt

Giv børn på flugt et afbræk fra hverdagen i asylsystemet. Tag med på Weekendcamp, og giv børnene en weekend fuld af sjov, eventyr og nye venskaber!

De fleste børn i Danmark går i folkeskole. De leger med deres venner, de går på fritidshjem, går til sport eller teater, og mange tager på ferie med deres forældre i skoleferierne. For børn på asylcentre og med midlertidig opholdstilladelse er livet anderledes. De har ofte fået en hård start på livet og vokser op med en usikker fremtid. Nu lever de i venteposition, mens deres asylsag bliver afgjort.

TILMELD DIG HER

Læs mere om forårets Weekendcamps her:

Børn med flygtningebaggrund har selvfølgelig også ret til leg og fritid. Derfor arrangerer Red Barnet Ungdom Weekendcamps for børn på flugt, og giver dem et frirum i ventetiden. Sammen med de frivillige får de en weekend fuld af sjove aktiviteter, kreativitet og bevægelse.

Som frivillig på en Weekendcamp giver du børnene oplevelser for livet og barndommen tilbage. Du kommer samtidig tæt på både det håb og de traumer, børn på flugt typisk bærer med sig.

Inden du kan deltage som frivillig på en Weekendcamp, skal du deltage på en forberedelsesdag. Nedenfor kan se de forskellige Weekendcamps og de vigtige datoer dertil:

Weekendcamps i foråret 2023

Sjælland:

OplevelsesCamp d. 26.-29. oktober 2023

Forberedelsesdag d. 7. oktober.

Denne Weekendcamp er for børn mellem 6-12 år, som er bosat på Avnstrup Asylcenter.

 

Jylland:

VenskabsCamp d. 19.-22. oktober 2023

Forberedelsedag d. 30. september.

Denne camp er for børn mellem 6-12 år, som er bosat på Jelling Asylcenter.

 

EventyrsCamp d. 26.-29. oktober 2023

Forberedelsesdag d. 7. oktober.

Denne camp er for børn mellem 6-12 år, som er bosat på Hviding, Åløkke og Augustenborg Asylcenter.

 

Vi indhenter børneattester på alle frivillige. Da der typisk er mange ansøgere om pladserne på Weekendcamps, kan der gå op til ti arbejdsdage, inden du får svar på din tilmelding.


Hvis du har spørgsmål til campsene, kan du kontakte Yasin Ahmed Abdi Yama på yj@redbarnetungdom.dk


Vil du være frivillig på et asylcenter?

Hvis du overvejer at have et frivilligt arbejde over længere tid, så kan du også blive frivillig på et af de asylcentre, hvor vi er til stede. Læs mere og tilmeld dig her.


Projektet er støttet af: