Weekendcamps for børn på flugt

Giv børn på flugt et afbræk fra hverdagen i asylsystemet. Tag med på Weekendcamp, og giv børnene en weekend fuld af sjov, eventyr og nye venskaber!

De fleste børn i Danmark går i folkeskole. De leger med deres venner, de går på fritidshjem, går til sport eller teater, og mange tager på ferie med deres forældre i skoleferierne. For børn på asylcentre eller bosat i en kommune med midlertidig opholdstilladelse, er livet anderledes. De har ofte fået en hård start på livet og vokser op med en usikker fremtid. Nu lever de i venteposition, mens deres asylsag bliver afgjort.

Meld dig som frivillig på en weekendcamp – tilmeld dig her >>

Vi mangler dig!
Børn med flygtningebaggrund har selvfølgelig også ret til leg og fritid. Derfor arrangerer Red Barnet Ungdom Weekendcamps for børn på flugt, og giver dem et frirum i ventetiden. Sammen med de frivillige får de en weekend fuld af sjove aktiviteter, kreativitet og bevægelse.

Som frivillig på en Weekendcamp giver du børnene oplevelser for livet og barndommen tilbage. Du kommer samtidig tæt på både det håb og de traumer, børn på flugt typisk bærer med sig.

Læs om vores kommende weekendcamps her >>

5 grunde til at blive frivillig 🖤

  1. Du giver udsatte børn støtte og gode oplevelser
  2. Du gør verden til et mere børnevenligt sted
  3. Du bliver en del af et stærkt netværk og fællesskab af unge ildsjæle
  4. Du får erfaring og kompetencer til dit CV
  5. Du bliver tilbudt relevant uddannelse

Weekendcamps i 2024

Inden du kan deltage som frivillig på en Weekendcamp, skal du deltage på en forberedelsesdag. Nedenfor kan se de forskellige Weekendcamps og de vigtige datoer dertil:

Sjælland:

OplevelsesCamp d. 25.-28. april 2024

Obligatorisk forberedelsesdag d. 6. april.
Denne Weekendcamp er for børn mellem 7-12 år, som er bosat på Avnstrup Asylcenter.

EventyrCamp d. 9.-12. maj 2024

Obligatorisk forberedelsesdag d. 20. april.
Denne Weekendcamp er for børn mellem 13-17 år, som er bosat på Avnstrup Asylcenter.

Jylland:

VenskabsCamp d. 2.-5. maj 2024

Obligatorisk forberedelsesdag d. 13. april .
Denne camp er for børn mellem 6-15 år, som er bosat på Jelling Asylcenter.

 


JA, JEG VIL GERNE VÆRE FRIVILLIG PÅ EN WEEKENDCAMP

Udfyld nedenstående, så ringer vi dig op 📞
Du vil inden for ti arbejdsdage blive ringet op af en af vores søde konsulenter, der vil fortælle dig mere om dine muligheder som frivillig på en Weekendcamp i Red Barnet Ungdom. For at blive frivillig skal du være mellem 18 og 30 år. Du skal også være medlem og kunne fremvise en ren børneattest – det er ganske let at få styr på og det kan du høre meget mere om når du bliver ringet op. Da der typisk er mange ansøgere om pladserne på Weekendcamps, kan der gå op til ti arbejdsdage, inden du får svar på din tilmelding.


Hvis du har spørgsmål til campsene, kan du kontakte Yasin Ahmed Abdi Yama på yj@redbarnetungdom.dk

Vil du være frivillig på et asylcenter?

Hvis du overvejer at have et frivilligt arbejde over længere tid, så kan du også blive frivillig på et af de asylcentre, hvor vi er til stede. Læs mere og tilmeld dig her.

Projektet er støttet af: