Weekendcamps for børn på flugt

Giv børn på flugt et frirum fra hverdagen i asylsystemet. Tag med på Weekendcamp, og giv børnene en weekend fuld af sjov, eventyr og nye venskaber!

De fleste børn i Danmark går i folkeskole. De leger med deres venner, de går på fritidshjem, går til sport eller teater, og mange tager på ferie med deres forældre i skoleferierne. For børn på asylcentre og med midlertidig opholdstilladelse er livet anderledes. De har ofte fået en hård start på livet og vokser op med en usikker fremtid. Nu lever de i venteposition, mens deres asylsag bliver afgjort.

TILMELD DIG HER

Men børn med flygtningebaggrund har selvfølgelig også ret til leg og fritid. Derfor arrangerer Red Barnet Ungdom Weekendcamps for børn på flugt, og giver dem et frirum i ventetiden. Sammen med de frivillige får de en weekend fuld af sjove aktiviteter, kreativitet og bevægelse. På en Weekend Camp deltager cirka 25 børn og 20 unge engagerede frivillige.

Som frivillig på en Weekendcamp giver du børnene oplevelser for livet og barndommen tilbage. Du kommer samtidig tæt på både det håb og de traumer, børn på flugt typisk bærer med sig.

Inden du kan deltage som frivillig på en Weekendcamp, skal du deltage på en forberedelsesdag. Nedenfor kan du se, hvornår de forskellige forberedelsesdage ligger.

Weekendcamps i efteråret 2022

Jylland:

VenskabsCamps den 27.-30. oktober 2022 

Forberedelsesdag d. 8. oktober

Denne camp er for børn mellem 6 og 12 bosat med midlertidig opholdstilladelse i Aarhus og omegn.

 

Sjælland:

Performance Camp den 20-23. oktober 2022 

Forberedelsesdag den 1. oktober

Denne Weekendcamp er for unge mellem 13 og 17 år fra vores klubber på Avnstrup og Sandholm Asylcenter, samt Teengrupper for unge med flygtningebaggrund på Sjælland.

 

OplevelsesCamp den 27-30. oktober 2022

Forberedelsesdag den 9. oktober

Denne Weekendcamp er for børn mellem 6 og 12 år bosat på Hviding, Aaløkke og Jelling Asylcenter.

Frivilliggruppen er fra Sjælland.

 

Vi indhenter børneattester på alle frivillige. Da der typisk er mange ansøgere om pladserne på Weekendcamps, kan der gå op til ti arbejdsdage, inden du får svar på din tilmelding.


Hvis du har spørgsmål til campsene på Sjælland, kan du kontakte Signe Eshøj på she@redbarnetungdom.dk  

Hvis du har spørgsmål til campsene i Jylland, kan du kontakte Lærke Marie Nielsen på laerkenielsen@redbarnetungdom.dk.


Vil du være frivillig på et asylcenter i stedet?

Hvis du overvejer at have et frivilligt arbejde over længere tid, så kan du også blive frivillig på et af de asylcentre, hvor vi er til stede. Læs mere og tilmeld dig her.


Projektet er støttet af: