Studievenner – Noget for dig?


Studievenner er en del af projektet Klar til Uddannelse og er et én-til-én forløb til dig, der ønsker personlig støtte til skolearbejde, sparring omkring uddannelsesvalg og en positiv relation til en frivillig (18-30 år), som du vil blive matchet med. Sammen beslutter I, hvad I arbejder med når I mødes. Det er også planen, at der skal være besøg på uddannelsessteder, eventuelt relevante arbejdspladser samt tid til hyggelig udflugt.  

Hvordan foregår det?

Du mødes med den frivillige en gang om ugen i ca. 2 timer i dit hjem. Studievenner kører i ca. et halvt år, hvor I mødes den dag om ugen, der passer både dig og den frivillige. 

Som deltager i Studievenner sig du ja til at mødes med den frivillige og sammen blive klogere på de mange veje videre efter 9. og 10. klasse, besøge uddannelser eller arbejdspladser du er interesseret i, arbejde med faglige områder du finder svære mv. I beslutter sammen, hvad fokus skal være, så det passer lige netop til dine behov.

Hvem kan være med?


Studievenner er særligt målrettet dig: 

  • der kæmper med nogle fag og kunne bruge ekstra støtte
  • der ikke ved hvad du vil efter 9. eller 10. klasse og har det svært med valgprocessen
  • der mangler motivation for skolen og ikke deltager så meget i undervisningen
  • der ikke er vurderet klar til den uddannelse du ønsker 

Måske du passer på en eller flere af ovenstående punkter og har lyst til at deltage få en Studieven forløbet. Tag fat i din klasselærer, så kan han/hun fortælle tilmelde dig et forløb, hvis I sammen vurderer, at Studievenner er det rette match til dig. Tilmelding kræver dog også, at dine forældre godkender, at du deltager. 

Nogle af de unge, der har deltaget i andre én-til-én forløb med en frivillig fortæller, at de blandt andet gik fra forløbet med: 

Jeg er glad for, at jeg har været med, fordi det hjalp meget ift. skolen, og det gjorde mig bedre i alle fag. Jeg vil anbefale det til andre, fordi det hjælper. Jeg er blevet bedre til at række hånden op, fremlægge og tale med nye mennesker. Jeg bliver ikke længere så nervøs.

Går du i 8., 9. eller 10. klasse og kunne du tænke dig at få en Studieven, så skal du kontakte din klasselærer, der kan tilmelde dig til tilbuddet, hvis I sammen vurderer, at det vil være et godt match. 

Mere om Studievenner

Kunne du tænke dig at være frivillig i Studievenner, så læs mere og tilmeld dig her  

Er du lærer, skoleleder eller ansat i Ungeindsatsen i en kommune og ønsker mere viden, så kan du læse mere om Klar til Uddannelse her.

Ønsker du at tilmelde en elev til Studievenner, så skal du udfylde tilmeldingsformularen her 

Studievenner er en del af Red Barnet Ungdom og Egmont Fondens læringsindsats Klar til Uddannelse, som skal støtte, hjælpe og vejlede elever i udskolingen til at søge ind og trives på en ungdomsuddannelse.