Nordisk samarbejde

Red Barnet Ungdom samarbejder med vores søsterungdomsorganisationer i norden for at styrke vores fælles kamp for børn og unges rettigheder.

 

Nordic Cooperation er et nordisk samarbejde mellem Red Barnet Ungdom og vores søsterorganisationer i Norge (Press) og Sverige (RBUF) samt ungdomsråd tilknyttet Red Barnet i Island og Åland. Formålet med samarbejdet er at sparre og støtte op om hinandens arbejde og styrke ungdommens stemme i Save the Children-bevægelsen blandt ungdomsgrupperinger i organisationen. Det gør vi blandt andet via større projekter støttet af blandt andet Nordbuk og diverse nationale fonde.

I 2015-2016 gennemførte Nordic Cooperation det EU-støttede projekt Beyond Tokenism, der belyser metoder til at give børn og unge en stemme i de børnerettighedsorganisationer, der repræsenterer dem. Desuden har Red Barnet Ungdom gennem Nordic Cooperation deltaget i Save the Children’s årlige medlemsmøde og til konferencer afholdt af Save the Children International og Save the Children International’s Advocay Office.

Nordic Cooperation mødes fire-fem gange årligt til møder og konferencer. Hvis du vil vide mere, er du velkommen til at kontakte Red Barnet Ungdoms formand Stine Alkert på alkert@redbarnetungdom.dk.