Studievenner – for frivillige


Bliv frivillig studieven og hjælp elever i udskolingen

Vil du være mentor og en god sparringspartner for en ung, der kæmper lidt med skolen? Vil du bygge en positiv relation til et ungt menneske? Og vil du være en del af et projekt, og hvor du kan udvikle dig som frivillig? Så er det netop dig vi søger!

Frivillige studievenner hjælper unge i 8.-10. klasse med lektierne og uddannelsesvalg. Studievenner er en del af Red Barnet Ungdom og Egmont Fondens læringsindsats Klar til Uddannelse.

Som frivillig i Studievenner vil du få erfaring med:

  • Projektledelse
  • Med at støtte en ung i udskolingen
  • Frivillighed og foreningslivet
  • At være frivillig i en landsdækkende ungdomsorganisation og NGO

📞 Udfyld nedenstående, så ringer vi dig op 📞
Du vil inden for ti arbejdsdage blive ringet op af en af vores søde konsulenter, der vil fortælle dig mere om dine muligheder som frivillig Studieven i Red Barnet Ungdom. For at blive frivillig skal du være mellem 18 og 30 år og kunne arbejde frivilligt ca. to timer om ugen. Du skal også være medlem og kunne fremvise en ren børneattest – det er ganske let at få styr på og det kan du høre meget mere om når du bliver ringet op.
Læs mere om Studievenner nedenfor


👉 Her kan du læse betingelserne, som er gældende for frivillige i Red Barnet Umgdom


Frivillig studieven
Frivillige studievenner støtter elever i udskolingen. De unge kan have brug for hjælp af forskellige årsager. Det er derfor vigtigt, at du lærer den unge og den unges ønsker og behov godt at kende. På den måde kan I sammen beslutte, hvad I skal arbejde med, når I mødes. De unges udfordringer kan f.eks. være at de:

  • kæmper med nogle fag og kunne bruge ekstra støtte
  • mangler motivation for skolen og måske ikke deltager så meget i undervisningen
  • ikke ved hvad man skal efter 9 eller 10. klasse.

Fokus for Studievenner er også, at I skal have det sjovt og lære hinanden at kende. Derfor vil der også være mulighed for hyggelige udflugter sammen.

Som frivillig i Studievenner og Red Barnet Ungdom vil du blive klædt grundigt på til dit frivillige arbejde, gennem introduktionskurser, og skriftligt materiale som bl.a. indeholder en manual med øvelser. 

Nogle af de unge, der har deltaget i andre én-til-én forløb med en frivillig fortæller, at de blandt andet gik fra forløbet med:

Jeg er glad for, at jeg har været med, fordi det hjalp meget ift. skolen, og det gjorde mig bedre i alle fag. Jeg vil anbefale det til andre, fordi det hjælper. Jeg er blevet bedre til at række hånden op, fremlægge og tale med nye mennesker. Jeg bliver ikke længere så nervøs.

Det praktiske

Du mødes med den unge en gang om ugen i ca. 2 timer i den unges hjem. Studievenner kører i ca. et halvt år, hvor I mødes den dag om ugen, der passer både dig og den unge.

Studievenner er en del af Red Barnet Ungdom og Egmont Fondens læringsindsats Klar til Uddannelse, som skal støtte, hjælpe og vejlede unge i udskolingen til at søge ind på og trives i en ungdomsuddannelse.