Springbrættet – for frivillige


Bliv en del af et team af unge frivillige og støt elever i udskolingen

Har du lyst til at hjælpe unge i 9. og 10. klasse, og er du mellem 18 og 30 år? Vil du arbejde med faglig og social udvikling, så unge i udskolingen bedre kan vælge og trives på en ungdomsuddannelse? Og vil du være med på et sejt hold af frivillige og få erfaring med projektledelse? Hvis du kan nikke ja til alt dette, så er det lige dig, vi søger til Springbrættet!

Som frivillig i Springbrættet vil du få erfaring med:  

  • Projektledelse 
  • Med at støtte unge i udskolingen  
  • Frivillighed og foreningslivet
  • At være frivillig i en landsdækkende ungdomsorganisation og NGO 

Meld dig som frivillig i springbrættet – tilmeld dig her >>

📞 Udfyld nedenstående, så ringer vi dig op 📞
Du vil inden for ti arbejdsdage blive ringet op af en af vores søde konsulenter, der vil fortælle dig mere om dine muligheder som frivillig i Springbrættet. For at blive frivillig skal du være mellem 18 og 30 år. Du skal også være medlem og kunne fremvise en ren børneattest – det er ganske let at få styr på og det kan du høre meget mere om når du bliver ringet op. Læs mere om Springbrættet nedenfor

👉 Her kan du læse betingelserne, som er gældende for frivillige til RBU


Frivillig i Springbrættet
Som frivillig på Springbrættet indgår du i et team af unge frivillige, som leder et læringsforløb på seks måneder for 15 elever i udskolingen. Springbrættet fokuserer på de unges eksamenstræning, uddannelsesvalg og fremtidsønsker.

En vigtig del af Springbrættet er, at støtte unge til at forstå egne styrker gennem faglige- og sociale succesoplevelser. Det er vigtigt, at I har det sjovt og lærer hinanden godt at kende. Derfor vil der også være udflugter og fællesspisning.

Aktiviteterne i Springbrættet er især baseret øvelser, hvor I laver forskellige kommunikations-, relations- og selvledelsesøvelser sammen med de unge elever. Som frivillig vil du blive klædt grundigt på til dit arbejde gennem introduktionskurser, uddannelsesweekender og forskelligt materiale, som blandt andet indeholder en manual med øvelser.

Nogle af de elever, som allerede har deltaget i Springbrættet fortæller:

“I forhold til de frivillige, så synes jeg virkelig at det er flot, at de sætter tid af til andre, der synes, at det er svært”.

“Jeg har fået nemmere ved at tale i klassen både i timerne og med de andre i klassen. Før holdt jeg mig mere for mig selv. Og nu i timerne, når man skal sige noget, så kender de andre mig fra Springbrættet og så er det ikke så farligt at sige noget fordi de andre er der.” 

Det praktiske
I mødes en gang ugentligt på skolen i forlængelse af de unges skoledag. Springbrættet løber over en periode fra januar til juni med pause i ferierne. Eleverne bliver henvist til forløbet af skoler og ungeindsatser i kommuner, og der vil være ca. 15 elever pr. hold.

Uddannelsesdag for frivillige i Springbrættet

Springbrættet er en del af Red Barnet Ungdom og Egmont Fondens læringsindsats Klar til Uddannelse, som skal støtte, hjælpe og vejlede elever i udskolingen til at søge ind på og gennemføre en ungdomsuddannelse.