Spændende nyt om Jubilæums-standup, Uddannelsesdag, Instagram, seje frivillige på et asylcenter og meget mere
Red Barnet Ungdom

Kære Mikkel

Mens vi venter på tørvejr, og at det ikke er mørkt HELE tiden, så får du her et nyt og lyst nyhedsbrev. Dyk ned i det og læs blandt andet om Jubilæums-stand-up, Muna og Idil - 2 seje frivillige på et asylcenter, Katrine fra Randers, Uddannelsesdag og meget mere. God fornøjelse 😘

Sæt kryds i kalenderen - vi skal til jubilæumsfest!

Stand-up på Huset-KBH har 15-års jubilæum! Vær med til den sjoveste aften, med både hygge og grin til fordel for Red Barnet Ungdom. Støt en god sag med latterkramper! Tag din ven under armen - find din billet lige her!

Af hjertet TAK til Stand-up Huset-KBH og til alle jer, der gennem årene har været med til at gøre en forskel ved at støtte vores sag.
Hvad skal der ske?  Aftenens vært, Michael Schøt, vil forkæle os med knivskarp humor, ledsaget af et fantastisk line-up af komikere med forskellige erfaringsniveauer.

Vores Instagram-fællesskab blomstrer!

Det er fantastisk at se, hvordan vores fællesskab på Instagram blomstrer og styrkes dag for dag - næsten 1000 nye skønne følgere på bare 5 måneder! Vi ønsker at skabe et inkluderende rum, hvor vi sammen kan dele viden, inspiration og små øjeblikke - og det er virkelig skønt, at vi er så mange, der deltager i missionen om at gøre en positiv forskel for børn og unge.

Gå ikke glip af spændende opdateringer, skæve katte-memes og hjertevarm interaktion - Følg med!

En lille historie: Kathrine fra Randers er Barnets Ven

Livsglæde, gode grin og følelsen af at gøre noget godt for et andet menneske. Det er nogle af de værdifulde ting, 26-årige Kathrine Dalsgaard fra Randers får ud af at være frivillig i Barnets Ven.

En frisk skovtur eller en hjemmebagt kage direkte fra den varme ovn. Kathrine og hendes match-barn har haft mange værdifulde oplevelser sammen. Det har været med til at skabe et fælles univers, hvor barnet trygt kan åbne op og finde støtte. Og så giver indsatsen også Kathrine en meningsfuld pause fra hverdagens stress.  
Du kan læse hele artiklen om, hvordan Kathrine skaber en bedre børneverden i Randers her.

Frivillig i RBU – What’s happening?

Det er alle jer seje frivillige, der gør hele forskellen – det er jer, der arbejder for at skabe en bedre børneverden. Men hvad sker der egentlig derude? Altså ude i virkeligheden?

I vores nyhedsbreve fortæller vi hver gang lidt om, hvilke aktiviteter RBU har gang i, og om hvad der sker ude i alle indsatserne. I dette nyhedsbrev kigger vi nærmere på: 
 
Børn på flugt – Børn på asylcentre  
De frivillige på asylcentrene er en del af et team, der hver uge laver aktiviteter for børnene på et asylcenter. De er med til at skabe lyspunkter i en ensformig ventetid på centrene ved at arrangere lege og udflugter, der skaber glæde og giver børnene mulighed for at komme væk fra deres vante rammer. Her får du historien om Muna og Idil, der skaber magiske øjeblikke for børnene på Ranum Asylcenter:

Idil og Muna bliver inspirerede på asylscenteret Ranum 
Muna Guled, Idil Ibarahim og deres seje medfrivillige støtter, laver sjove aktiviteter og spreder glæde hos børn på Ranum Asylcenter. Begge er de frivillige, trods travle liv, og finder stor glæde i at skabe værdifulde øjeblikke for børnene. 

For Idil er børnenes forventninger hendes største motivationsfaktor for at være frivillig: "Jeg kan se glæden i børnenes ansigter, hver gang vi kommer. De har visse forventninger til os, og det driver mig til at opfylde deres ønsker." 

Muna fortæller, at hun også bliver inspireret af børnenes positive attitude til at inkorporere mere glæde og venlighed i sin egen hverdag: ’’Børneglæden er en påmindelse om styrken i positivitet og venlighed’’ 

Læs hele artiklen om Muna og Idil, to af RBU’s seje ildsjæle, her.
 
Næste gang kigger vi på hvad der sker i vores indsatser på krisecentrene.

Maja’s Magasin – et par ord fra vores forperson:

Forår = Uddannelsesdag: Foråret nærmer sig, og vi går lysere dage i møde. En af de klare dage er RBU's Uddannelsesdag i april. En fantastisk lørdag, hvor du bliver klogere time for time OG får en lækker frokost, friske snacks og kaffe ad libitum. Alle de frivillige i RBU er inviteret, og det er et klart must for især de nye frivillige. Hvis du vil styrke dine frivilligkompetencer og møde nogle af de andre seje frivillige - og mærke fællesskabets vingesus, så skal du bare tilmelde dig uddannelsesdag. Hold øje med invitationen! 

Kasserer til landsbestyrelsen: Mathias stopper som kasserer, så vi søger lige nu efter en ny. Vil du være en del af vores landsbestyrelse? Har du indsigt i budget og regnskab – og måske organisationsarbejde? Vær med til at præge retningen og udviklingen af Red Barnet Ungdom det kommende år. Bliv en del af en dynamisk bestyrelse og et fantastisk socialt fællesskab. Vi mangler dig! Læs mere her

Mange hilsener ❤️

Maja Andersen, forperson i Red Barnet Ungdom

facebook  linkedin  instagram 
Red Barnet Ungdom
Gammel Kongevej 60, 3.sal, 1850 Frederiksberg C