Hvordan er det at være frivillig i Børneklubben?

 

Lær projektet Børneklubben af kende fra Katrine som er frivillig

 

Hvorfor har du valgt at være frivillig?"

”Jeg ville rigtig gerne være frivillig, da jeg ser frivillighed som et rigtig godt udviklingsgrundlag. Så mødte jeg Red Barnet Ungdom på en studiemesse på mit universitet, og tænkte at det var noget for mig. Jeg fandt ud af, at Børneklubben var det projekt, der passede bedst til mig, og til min allerede pressede kalender. Og så talte projektet særligt til mig, da jeg kan se mit nærområde har behov for projekter som dette. ”

Hvad vil det sige at være frivillig i lige netop Børneklubben?

”Jamen Børneklubben foregår 3 timer hver søndag, og hvor hver frivillig så har to vagter om måneden. Det er de frivillige, der sætter rammerne, men børnene får jo selvfølgelig lov til at lave noget andet, hvis de hellere vil det. Vi hjælper, hvis der er konflikter mellem børnene, eller hvis nogen bliver kede af det. Ellers handler det bare om at have det sjovt, lave nogen hyggelige ting med børnene. Det kan også være, at vi køber ind til at lave gipsmasker, lagkage eller at vi tager på en udflugt. ”

Ville du anbefale andre unge at blive frivillig i Børneklubben?

”Bestemt! 100%! Det giver simpelthen noget helt unikt, det at gøre noget godt for andre uden betaling. Det er rigtig specielt at være en del af. Nu er jeg jo også projektleder på Børneklubben, og det vil jeg anbefale alle at gøre, der har mulighed for det. Man får rigtig meget ansvar, og dermed også en hel masse relevant erfaring. Man får lov til at bestemme rigtig meget, hvilket er sjovt. ”

Hvad oplever du børnene får ud af projektet?

”Jeg oplever, at børnene primært bare har det sjovt, i og med at de fleste bliver ved med at komme igen søndag efter søndag. Mange af børnene kommer fra store familier, så ved at komme i børneklubben, får de lov til at få et lille frirum fra en ellers hektisk hverdag. De kommer bare for at slappe af og få en masse venner. ”