Første stop:

Den 13. februar 2024 havde jeg fornøjelsen af at besøge vores seje projekt “Stand-up Huset KBH” og deltage ved deres 15 års jubilæums open mic.

Det var en fantastisk oplevelse. Jeg fik lov til at hilse på de seje frivillige samt opleve et godt show, som ovenikøbet var udsolgt. What’s not to like!

Projektet “Stand-up Huset KBH” er vores stand-up open mic i Huset-KBH, hvor seje frivillige i Red Barnet Ungdom hver tirsdag, sikrer gode grin og samtidig samler penge ind til Red Barnet Ungdoms arbejde. Projektet har eksisteret i 15 år og har gennem årene indsamlet mere end 300.000 kroner.

HUSETS power-team
Inden showstart fik jeg muligheden for at møde de frivillige og afprøve, hvordan det er at være en del af deres power-team. Først og fremmest fik jeg muligheden for at opleve, hvordan en open mic ser ud for en frivillig. Fordi det var jubilæum, var der sat ekstra tid af til at pynte fint op. Dette med flag, RBU-bannere, snacks og guirlander.

Jeg mærkede allerede, da jeg kom op af trappen til lokalet på øverste etage, hvor showet skulle afholdes, den hyggelige og gode stemning. Og her blev jeg med det samme taget imod med åbne arme af de søde frivillige. Trods travlhed og spænding før showet, fik jeg muligheden for at tale med de frivillige, mens vi gik og gjorde klar.

5 facts om Stand-up Huset KBH:

  1. Det var en RBU-frivillig, der var kæreste med en komiker, som for 15 år siden startede projektet op.
  2. Fælles for de frivillige er, at de kom ind i projektet med en interesse for stand-up, men samtidig med et ønske om at gøre en forskel for børn og unge i udsatte positioner.
  3. Deltagerne til open mic er primært stand up fans og ikke Rbu-frivillige, som jeg ellers troede.
  4. Der er open mic hver tirsdag. Det koster 25 kroner at deltage, men det er gratis, hvis du er RBU-frivillig.
  5. Sammen med projektet kunne deres projektleder Amalie fejre 15 års jubilæum (vildt!). En kæmpe ildsjæl, der løfter dette vigtige projekt og gør en stor forskel.

Udsolgt & fantastisk show
Da alle 120 deltagere havde fundet deres pladser i salen, kunne showet begynde. Her bød projektleder, Amalie, velkommen med en fin og rørende tale. Aftenens vært var komiker, Michael Schøt, der førte os alle godt gennem aftenens program. Herefter kom komikerne på én for én. Og grinene spredte sig så småt i salen og skabte en hyggelig atmosfære.

Kæmpe tak til de fantastiske og søde frivillige i projektet, for deres store indsats, for at tage så godt imod mig og mine nysgerrige spørgsmål. Og tak til de dygtige komikere, der gennem årene har deltaget.

Vil du være frivillig på Stand-up Huset-KBH? Læs mere her