Børn på flugt – Jylland

Billede af frivillig og barn med ansigtsmaling

Kære frivillig i Børn på Flugt  

Så er der snart uddannelsesdag for dig og dine medfrivillige, nemlig den 3. april 2022. Og du kan tilmelde dig allerede nu! 

Red Barnet Ungdoms uddannelsesdag er designet til at give dig de redskaber, du har brug for til at komme godt fra start i dit frivillige arbejde og give dig løbende inspiration til dette. 

Hvad lærer du på Børn på Flugt-sporet?  

Sporet giver dig viden om børn med flygtningebaggrund, og hvordan du som frivillig bedst kan støtte denne gruppe af børn og tilbyde dem gode oplevelser. På uddannelsesdagen på Børn på Flugt-sporet, kan du blandt andet se frem til at:  

  • Udvide din forståelse for børnenes reaktionsmønstre og behov
  • Få konkrete pædagogiske redskaber og inspiration til sjove lege i dit arbejde med børnene
  • Diskutere dine oplevelser med andre frivillige og ansatte i Red Barnet Ungdom og få gode ideer til, hvordan du håndterer svære situationer

Uddannelsesdagen vil foregå fysisk, og der vil være oplæg, deltagelse og refleksion. I vil blive præsenteret for både interne og eksterne oplægsholdere, der vil dele ud af deres viden om børn med flygtningebaggrund. Vi vil arbejde med spørgsmål som: Hvordan er det at komme til Danmark som flygtning? Hvordan støtter man bedst børn med traumer? Hvilke pædagogiske redskaber er brugbare i arbejdet med børn med flygtningebaggrund?  

Der vil også være mulighed for at udveksle erfaringer med andre frivillige på din indsats, når vi diskuterer dilemmaer med udgangspunkt i konkrete cases fra indsatsen, som f.eks. kan omhandle: Hvad gør man, når et barn åbner op og fortæller om svære oplevelser? Hvordan håndterer man uenigheder i frivilliggruppen? Er det ok at sige ja tak/nej tak, når forældre inviterer indenfor til kaffe? Hvad gør man, når børnene taler med hinanden på et sprog, som de frivillige og andre børn ikke forstår?  

Endeligt skal vi præsenteres for og afprøve sjove, samarbejdende og fællesskabende lege, som kan bruges som inspiration i dit arbejde med børnene på aktiviteterne. 

Hvem kan deltage? 

Uddannelsesdagen retter sig mod alle frivillige, men den er særlig vigtig for dig, der endnu ikke har deltaget på en uddannelsesdag. 

Tilmelding

Tilmeldingsfristen er overskredet.

Har du spørgsmål?
Hvis du har spørgsmål til Børn på flugt-sporet, så kontakt praktikant Nana Sybrandt på ns@redbarnetungdom.dk eller
tlf. 30 80 21 54.

Afmelding
Uddannelsesdagen er en vigtig dag for alle frivillige, som vi virkelig ser frem til, og vi er helt med på, at noget kan komme i vejen for, at du kan deltage. Husk at melde fra senest 5 dage før, så vi har de bedste muligheder for at forberede en god dag.

Har du praktiske spørgsmål?
Hvis du har praktiske spørgsmål omkring selve uddannelsesdagen, så kontakt Ryan på uddannelsesdag@redbarnetungdom.dk

Vi glæder os til at se dig!

Kærlig Hilsen 
BpF-Teamet i Red Barnet Ungdom