Adventureweekend og kreahygge med asylbørn

Igen i år giver Red Barnet Ungdom børn på asylcentre nogle sjove oplevelser, når vi arrangerer feriekolonier. Læs om Kenneth, der er frivillig på årets adventurekoloni.

Det er ikke altid lutter lagkage, at bo på et asylcenter, når man er barn. Mange er flygtet fra krig og nød, og det kan være hårdt at leve på et asylcenter uden at vide, om man kan blive i Danmark eller må rejse igen. Derfor inviterer Red Barnet Ungdom asylbørn med på feriekoloni. Her kan børnene få nogle sjove oplevelser, dyrke sport, lege og hygge sig med hinanden.

I år har Red Barnet Ungdom planlagt tre kolonier – og to af dem er specielt designede temakolonier. Den ene er en adventurekoloni med udendørs aktiviteter, og den anden er en kreakoloni med mere fokus på hygge og leg.

”Vi har lavet de to lejre, fordi børn er forskellige, og vi vil gerne give nogle tilbud der er sjove for alle. For eksempel er der mange af de lidt større drenge, der har en masse energi at brænde af, som gerne vil med på adventurekoloni. Og mange piger får ofte ikke lov til at tage på koloni med begge køn, så vi har lavet en kreakoloni kun for piger”, siger Ronja Lundberg, der er juniorkonsulent hos Red Barnet Ungdom

Tid til ”Adventure”
Én af de frivillige, der skal med på adventurekoloni er Kenneth fra København. Til daglig læser han på Copenhagen Business School, og i fritiden er han frivillig for RBU i Valby Drengeklub. Nu prøver han også kræfter med asylarbejdet.

Kenneth er frivillig på adventurekolonien

Kenneth er frivillig på adventurekolonien

”Jeg har valgt at være frivillig på adventurekolonien, fordi det er en ny og udfordrende opgave, som ligger udenfor, hvad jeg normalt beskæftiger mig med,” siger Kenneth, som glæder sig til at give børnene nogle sjove oplevelser.

”Vores asylkoloni kommer til at bære bræg af, hvad vi som frivillige projektledere synes er spændende. Der vil derfor være rig mulighed for at drengene kan overnatte udendørs under trækronerne, lave bål, buer og pil, natteløb i skoven og meget mere. Vi har fået samlet et team af projektledere med forskellig baggrund, hvilket bestemt vil styrke kolonien. Jeg glæder mig til tre dage, hvor vi kan lære disse børn at kende og give dem nogle minder, de kan se tilbage på.”

Vil du også være frivillig på årets asylkoloni? Så skal du bare tilmelde dig her:

  Navn* (skal udfyldes)

  Alder*

  Telefonnr.*

  E-mail*

  Hvilken koloni vil du tilmelde dig?*

  Forårskolonien kun for piger 25.-28. maj - Sjælland

  Erfaring med at lave frivilligt arbejde med børn?

  Hvorfor vil du gerne være frivillig på en koloni?

  Hvad vil du helst arbejde med?

  Aktiviteter med børneneMadholdet