11 årige Lung: ”Gid feriekolonien varede 100 dage!”

Lung og de andre piger i asyl lever normalt et isoleret liv i uvished om deres fremtid. Men en weekend kunne de efterlade problemer og bekymringer på asylcentrene, og få et frirum i deres ventetid.

 

En regnfuld weekendmorgen stod 20 piger og 30 frivillige klar til Red Barnet Ungdoms feriekoloni, der i år havde indianertema. Asylbørn har ofte traumatiserende oplevelser med i baggagen, og derfor er der brug for tryghed og sjove oplevelser til at distrahere dem fra en hverdag præget af frygt og usikkerhed. Lung fra Burma var med på kolonien for anden gang i år, og trippede af forventning forud for gensynet med de andre børn

”Jeg er flyttet, men jeg kender nogle af de andre, og det var dejligt at se dem igen”

Gode oplevelser i ferien
Asylkolonierne giver børnene en pause fra dagligdagen, og en weekend fuld af sjove aktiviteter. Og dette år stod programmet fx på orienteringsløb for Lung og de andre piger, der skulle samarbejde om af finde den mystiske indianerhøvding og hendes skat. Pigerne løste opgaverne med stor succes og var gode til at hjælpe hinanden med at oversætte og med fingersprog for dem som hverken forstod dansk eller engelsk. Og den slags giver selvtillid og nye venskaber:

”Det er godt at få nogle nye venner, specielt for dem som ikke kender nogen. Og så er det dejligt at kunne fortælle i skolen, at man har været på sommerkoloni” fortæller Lung.

Hvis bare…
De mange gode oplevelser på asylkolonien, og de venner Lung har fået, gør at hun har et helt særligt ønske til de fremtidige kolonier: ”Jeg ville ønske at kolonien varede 100 dage!” siger hun grinende, men tilføjer at en uge nok alligevel er mere realistisk.


Hjælpe børn som Anna Ragna!

 

♥ Støt projektet her

♥ Bliv frivillig på en weekendkoloni