”Det er vigtigt at hjælpe, hvor man kan!”

Mød Kristina, og hør hende fortælle hvorfor hun blev frivillig i en af Red Barnet Ungdoms lektiecafeer. En beslutning som blev truffet efter mødet med somaliske Fatima.

 

Fatima kom til Denmark som flygtning fra Somalia sammen med sin mor og tre yngre søskende. Hun havde store ambitioner for fremtiden, og i gymnasiet brugte hun alt sin SU på privatundervisning i dansk. Det var her hun mødte Kristina, som dengang arbejdede som privat lektiehjælper.

” Fatima havde drømme og forventninger til fremtiden, ligesom mig selv. Og ved at give hende lidt af min tid, kunne jeg hjælpe hende med at nå sine mål”

Kristina fortæller, hvordan Fatima gjorde et stort indtryk, fordi hun var fast besluttet på at klare sig godt, men samtidig havde helt andre og sværere forudsætninger for at realisere sine mål.


Ikke alle har de samme muligheder
Fatima kunne ikke hente hjælp hjemmefra. Hendes mor var som eneforælder til tre børn presset på tid og overskud, og havde endnu ikke lært dansk. Og det gjorde Kristina opmærksom på det samfundsproblem vi ofte støder på:

”Man taler om, at alle børn og unge i Danmark har ret til uddannelse. Men hvorvidt de har muligheden for at få én kan diskuteres. Jeg har oplevet på første hånd, at det langt fra er alle, der kan hente faglig støtte og motivation i hjemmet”

Og det var denne erkendelse, som motiverede Kristina, der samtidig også opfordrer andre til at hjælpe:

”Jeg synes det er utrolig vigtigt, at os der kan, stiller vores ressourcer til rådighed. Sådan kan vi sikre, at flere børn og unge får chancen for at nå deres drømme. Derfor er jeg frivillig i en af Red Barnet Ungdoms lektiecaféer!”

 

Kristina Kusic Søndergaard er 21 år og kommer fra Århus, hvor hun til daglig læser psykologi på 5. semester. Hun er selv født i Kroatien, og flyttede til Danmark som lille