RBU´er får frivilligpris

For 21 årige Julie Niewald er der ingen tvivl om, at hendes frivillige arbejde og det at hjælpe andre er et kald i livet, og hendes store engagement blev for nyligt belønnet med en frivilligpris fra Spar Nord Fonden.

 

Faktisk er Randers pigen så opsat på at hjælpe andre, at hun lige nu er i Fiji for at arbejde som hjælpelærer på en skole. Og det er præcis den Julie, som Lajla Frost, der indstillede hende til prisen, kender. Hun var derfor ikke i tvivl om, at Julie skulle have den:

”Hun er bare så god til at hjælpe andre mennesker uden at føle at hun skal have noget for det. Der stod simpelthen Julie på den pris. Julie inspirerer mange unge mennesker til at arbejde frivilligt, fordi hun selv får stor glæde ud af at hjælpe, og det lyser simpelthen bare ud af hende”

Ville stoppe mobning
Julie har, som mange andre unge, haft mobning tæt inde på livet, men det er først nu, længe efter, at hun har fået modet og redskaberne til at gribe ind:

”Dengang jeg gik i folkeskole, oplevede jeg utrolig meget mobning. Der var specielt en dreng i klassen som blev mobbet af alle andre. Han havde ikke nogen venner, og han blev altid valgt sidst til fodbold og gruppe arbejde. Dengang var der ingen i klassen som turde sætte en stopper for det. Alle var bange for, at det skulle gå ud over dem selv, men vi vidste jo godt alle sammen, at det var forkert. Jeg tænker stadig på ham, og jeg er ked af, at jeg ikke satte en stopper for det dengang”

Og netop som frivillig i MobSQUAD – Red Barnet Ungdoms antimobbe projekt – kan hun nu hjælpe børn og unge til en mobbefri hverdag. Og det har tilmed hjulpet Julie selv:

”Efter jeg er blevet frivillig, har jeg fundet mit kald i livet. At være frivillig har givet mig succes oplevelser og selvtillid, og lært mig hvor vigtigt det er at hjælpe hvor man kan.”

Det frivillige arbejde har samtidig gjort Julie afklaret med, at hendes passion i livet er at hjælpe andre, og at drømmestudiet derfor er social diakoni og pædagogik.

 Fra mobber til superhelt
Julie har mange gode oplevelser med i baggagen fra MobSquad, men særligt én står helt klar:

”En dag jeg var ude på et skolebesøg, og vi var i gang med at diskutere et spørgsmål, da jeg ser en dreng, sidde og skrive ’stop mobning’ på sin hånd. Han forklarede, at han altid havde mobbet andre, men at han godt kunne se det var forkert, og at han i stedet hellere ville være superhelten som sætter en stopper for mobning”

Julie håber, at frivilligprisen kan inspirere unge til at blive frivillige og hjælpe med at gøre en forskel, og være der for andre.