Flygtningebørn får frirum på Slottet

Red Barnet Ungdom har åbnet dørene op for en ny weekendklub for børn på Bornholms Asylcenter. Børneklubben er deres frirum og vil være klar med aktiviteter, som skal give dem en pause fra den trøsteløse hverdag på centeret og en god velkomst i Danmark.

 

Fra april måned kan børnene på Bornholms asylcenter, Slottet, se frem til at gå i børneklub i weekenderne. Red Barnet Ungdom har startet klubben for at give børnene et frirum fra livet på centeret og gøre ventetid til børnetid.

Indtil april måned har der ikke være nogle tilbud til asylcenterets børn i weekenden. I stedet har de brugt tiden med deres forældre, som for de flestes vedkommende har flere dårlige oplevelser i bagagen og kan være dybt traumatiseret. Derfor har forældrene ikke det store overskud til at give børnene den opmærksomhed og omsorg, som de behøver.

”Vi vil gerne give børnene en god velkomst i Danmark med et frirum, så de kan få lov til at være børn og lave ting, som passer til deres alder. Det er særdeles vigtigt for børnene at kunne trække stikket fra de daglige udfordringer på centeret og give dem et normalt børneliv. Det er nemlig med til at øge deres livsglæde og livskvalitet. Det vil også gøre dem mere robuste til at håndtere de daglige problematikker på centeret”, forklarer den frivillige projektleder, Sidsel Lykke Nygaard.

Klubben drives af unge frivillige fra Bornholm, som tre timer hver anden weekend vil åbne dørene op indtil centerets børnerum. Her vil de sammen med børnene lave forskellige aktiviteter, som rimer på sjov, leg og fritid.

”Vi har glæder os til at åbne op for børnene, så de har mulighed for at slippe væk fra de hårde omstændigheder på centeret og bare holde weekend. Vi vil sammen med børnene lave forskellige aktiviteter, som vil være alt fra at se film, tage på tur eller lave kager. Tanken er, at tiden i klubben kun skal være børnetid og så må resten af verden vente, indtil vi er færdige,” fortæller Sidsel Lykke Nygaard.

Red Barnet Ungdom arbejder dagligt for at skabe bedre vilkår for udsatte børn, og organisationens frivillige er engageret på 10 asylcentre rundt om i landet. Der er tilknyttet 12 frivillige fra Red Barnet Ungdom til børneklubben på Slottet, og gruppen består af en blanding af lokale studerende og gymnasieelever fra øen.