Venskab for fuld fart

Vovemod, seje stunts og blå mærker var overskrifterne, da 10 årige Cisaam og hans storebror i Barnets Ven, Simon, sammen tog udfordringen op og for første gang nogensinde stillede sig på en skateboardrampe parat til at suse ned. Dagen var designet til at flytte grænser og opbygge Cisaams selvtillid.

 

Det er lørdag og Copenhagen Skateparks enorme hal er officielt lukket. Indenfor er der dog aktivitet, for skatparken har inviteret frivillige og børn fra projektet Barnets Ven til gratis skateundervisning. Cisaam på 10 år og hans frivillige storebror, Simon, har begge spændt hjelmen godt fast, fundet et board og er trådt ind i den rungende hal med meter høje ramper, slalombaner og mulighed for både brækkede ben og vilde triumfer. Ingen af dem har nogensinde før stået på et skateboard.

Det er Simon, der har foreslået, at de skulle tage en tur i Copenhagen Skatepark. Han håber, at den fælles oplevelse på skatebanen vil give Cisaam nogle vigtige succesoplevelser.

”Cisaam kan det meste, hvis han bare prøver, men han har brug for et skub af og til, så han ikke giver op på forhånd. Derfor tænkte jeg, at det var en god udfordring for ham, at lære at stå på skateboard. Jeg har heller aldrig selv prøvet at skate, så det var sjovt at lave noget, hvor vi var på samme niveau!”, fortæller Simon.

Det går op og ned

Copenhagen Skatepark havde stillet en instruktør til rådighed, som lærte børn og frivillige det basale, som hvordan man sætter foden på skateboardet og holder balancen.

”Vi startede helt fra bunden, men straks Cisaam havde lært at stå på skateboardet følte han sig helt klar til at prøve at køre på bakker og lave små hop. Så han kastede sig bare modigt ud i det. Det betød også, at det mislykkedes og han faldt et par gange”. Fortæller Simon.

Efter et par fejlslagne forsøg på at lave små flyvehop er Cisaam ved at opgive.

”Jeg trak Cisaam til side, og fortalte ham, at han sagtens kan. Han er bare nødt til at øve. Man bliver jo ikke verdensmester på en time. Og lidt modvilligt prøvede han igen, og denne gang lykkedes det! Pludselig ræsede Cisaam rundt i fuld fart og tog både bakkerne, ramper og små flyvehop”, griner Simon.

En skadet helt

Cisaam og Simons dag ender bræt, da Cisaam midt i hans vildeste forsøg på at køre op af en rampe falder og slår hånden. De to venner tog derfor direkte på skadestuen.

”På skadestuen fik vi saftevand mens vi ventede, grinte og talte om vores tur. Vi tog selfies og var enige om, at vi havde været både dygtige og modige. Lægens dom var et forstuvet håndled, men Cisaam er en sej fyr, og oplevelsen var så god, at han nu plager sin mor om at få lov til at gå til skateboard”, fortæller Simon.

Simon og Cisaam mødes hver 14 dag for at give Cisaam særlig opmærksomhed og gode oplevelser. Derfor er de allerede i gang med at planlægge næste eventyr.

Læs mere om Barnets Ven her