“Kan jeg godt være en prinsesse? Det har jeg altid gerne ville være!”

Bang! Træbattet svinger gennem luften og rammer den farverige fastelavnstønde. På asylcenteret i Hviding i Sønderjylland blev der nemlig fejret fastelavn for fuld skrue.

 

Toppen af fastelavnstønden er pyntet med struttende neonpinke og solgule fjer og siderne er dekoreret med fine tegninger af katte og hjerter. Børnene fra børneklubben på asylcenteret i Hviding i Sønderjylland og en håndfuld af Red Barnet Ungdoms frivillige havde pyntet fint op og fundet ansigtsmalingen frem, da de søndag den 3. marts fejrede fastelavn.

“Kan jeg godt være en prinsesse? Det har jeg altid gerne vil være,” lyder det fra en pige på fem. Pigen, som så mange andre børn, elsker nemlig prinsessefilmen Frost.

Mange børn på asylcentre har hårde oplevelser med i bagagen, så de frivillige er med til at gøre deres dagligdag på asylcentrene sjovere og tryggere. Så selvfølgelig skulle børnene på centeret i Hviding have en sjov og anderledes dag, hvor de kunne klæde sig ud, slå katten af tønden og få en pause fra hverdagen.

”Man kan se hvor meget de nyder og har det sjovt, når vi er her. Især når vi laver arrangementer som fastelavn. Det er et brud på deres ellers kedelige og hårde hverdag. Når børnene er glade, så er vi er glade! Der findes næsten ikke en større gave end at sprede glæde,” fortæller 18-årige Zenia, der er frivillig i asylcenteret. Zenia har fået malet store røde læber og en sløjfe i panden.

Saja på ni og Zenia, der er frivillig, viser deres fine ansigtsmaling frem.

Tønden får endnu et slag, og denne gang ryger bunden ud. En bunke farverige slikkepinde rammer jorden, og børnene kaster sig over godterne.

Angelina og Saja på ni år bliver kronet henholdsvis kattekonge og kattedronning. Spørger man de to tøndeslagningsvindere, var dagen bestemt en succes.

”Det var sjovest at slå tønden i stykker, for jeg vandt jo,” lyder det begejstret fra Saja med munden fuld af slik.

Det var dog ikke kun kattekongen og kattedronningen, der havde en fest.

“Børnene syntes, det var rigtig sjovt at få lov til at male “de voksne,” så vi fik også lige en tur,” fortæller 23-årige Victoria, der er frivillig.

For at være frivillig på et asylcenter, skal du være mellem 18 og 30 år, og kunne forpligte dig til at være frivillig mindst én gang cirka to timer hver 14. dag i seks måneder. Meld dig som frivillig her!