Billede af Mads Mikkel

Mads Mikkel jager et af landets højeste karaktersnit: Læringscafé giver ham et skub

Mads Mikkel kæmper med de sproglige fag, da han ikke har nogen derhjemme, som kan hjælpe. En læringscafé på Frederiksberg har dog været med til at give ham en tro på, at han kan præstere i skolen, så han igen tør håbe på at komme ind på sin drømmeuddannelse.

Sidste time har ringet ud, og stilheden sænker sig langsomt over Tre Falke Skolen på Frederiksberg. I et af klasselokalerne kan man dog høre, at der stadigvæk er godt gang i den. Her er der en larmende koncentration, hvor matematikproblemer bliver diskuteret på tavlen, frivillige caféhjælpere suser frem og tilbage mellem borde og computere.

En masse glade børn går rundt med et stykke pizza i hånden, så duften spreder sig i hele lokalet. Det er Red Barnet Ungdoms læringscafé for de ældste elever, som holder til her. Endnu en gang er der dukket en god portion børn op, der har brug for hjælp til skolearbejdet.

Hvem skal egentlig hjælpe mig?

I hjørnet af klasselokalet sidder 16-årige Mads Mikkel med sit hoved begravet i computeren. Endnu en gang kæmper han med franske gloser og grammatik.

Mads Mikkel har efterhånden brugt læringscaféen i et år, og det har været tydeligt for ham, at han har rykket sig meget inden for alle fag, også selvom det franske sprog endnu en gang driller ham.

“Nogle gange, når man skal lave lektier, så er det bare dejligt at have et sted, man kan komme, og det er jo helt perfekt med sådan en læringscafé. I et fag som fransk er jeg overhovedet ikke god til at lave mine lektier, og der er jo ingen tvivl om, at det er fordi, det er rigtig svært for mig. Jeg har nemlig ikke nogen derhjemme, som kan hjælpe mig, og derfor er det en stor hjælp at komme i læringscaféen,” fortæller Mads Mikkel.

Et skridt på vej mod drømmeuddannelsen

Mads Mikkel er bevidst om, at der er mange fag, som han stadigvæk kan forbedre sig i, og derfor har han besluttet at tage 10. klasse, før han starter i gymnasiet. Mads Mikkel har en drøm om at gå en samfundsvidenskabelig vej i livet, og for at det kan opnås, skal det faglige niveau hæves.

“Jeg håber en dag at læse statskundskab efter gymnasiet, men jeg ved jo også, at det bare er megasvært, da snittet for at komme ind altid er meget højt. Jeg har derfor brug for nogle høje karakterer, hvilket kræver, at jeg løfter mit niveau i folkeskolen på mange forskellige parametre, og der kan jeg mærke, at læringscaféen har været det helt rigtige for mig.”

For Mads Mikkel har det været en rigtig god oplevelse at være i læringscaféen, da han med hjælp fra en masse søde frivillige har fundet selvtilliden til igen at drømme om at læse statskundskab. På blot et år har fremgangen været nem at få øje på for Mads Mikkel.

Det har især været den mundtlige feedback, som har gjort en stor forskel for hans drøm om at komme ind på gymnasiet, så han senere kan opnå drømmen om at læse statskundskab.

Mads Mikkel er i hvert fald ikke i tvivl om at anbefale læringscaféerne til andre, som er i den samme situation som ham, hvor man måske ikke altid kan få hjælp til lektierne hjemmefra.

I partnerskab med Egmont Fonden

Læringscaféerne er en del af et partnerskab med Egmont Fonden, som skal give 5.000 børn mod på skolelivet ved at engagere 3.500 unge frivillige i 120 læringscaféer og i Red Barnet Ungdoms hjemmelektiehjælps-indsats Lektievenner.

  • Red Barnet Ungdom driver i alt 50 læringscaféer landet over.
  • Partnerskabet ”Mod på Skolelivet”, som læringscaféerne er en del af, foregår mellem Egmont Fonden og Red Barnet Ungdom og løber i perioden fra 2018-2021.
  • Med partnerskabet følger næsten 19 millioner kroner fra Egmont Fonden.

Udskolingselever genvinder læringsglæde!”Det har givet mig, at jeg følger mere med i undervisningen,” fortæller 16-årige Mads Mikkel, der kommer i Red Barnet Ungdoms læringscafeer. 🙌Mads er en af de afgangselever, der ifølge en ny evaluering fra VIVE, kan genvinde deres skoletrivsel ved at komme her og få hjælp til lektierne. ✍️Læringscaféerne er en del af partnerskabet Mod på skolelivet med Egmont Fonden

Slået op af Red Barnet Ungdom i Torsdag den 28. marts 2019

Bliv frivillig i en læringscafé her

Støt Red Barnet Ungdoms arbejde for sårbare børn her

Menu

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies. Accepterer automatisk brug af cookies hvis du klikker dig videre rundt på hjemmesiden mere information

Hvad er cookies og hvordan bruges de?

En cookie er en lille tekstfil, der gemmes i din browser. Tekstfilerne gør blandt andet websitet i stand til at opfatte, om browseren har besøgt stedet tidligere. Ved på denne måde at indsamle statistisk information om brugen af siden er cookies med til at forbedre brugervenligheden og oplevelsen. Cookies gør ingen skade på computeren og kan ikke indeholde vira eller skadelige programmer.


Vi anvender cookies fra Google Analytics for at analysere, hvordan vores brugere anvender hjemmesiden. Cookies spiller således en central rolle i at få redbarnetungdom.dk til at fungere optimalt. Cookies husker fx, om du er logget ind, osv.

Luk