Når drømme ændrer sig: Annas frivillige arbejde fik hende til at skifte livsbane

23-årige Anna troede, at hun skulle være statskundskaber. Hendes frivillige arbejde i en venskabsgruppe for børn med flygtningebaggrund fik hende til at skifte retning.

Det er ikke kun børnene i den venskabsgruppe på Frederiksberg, hvor Anna Malin Jespersen er frivillig, som fik noget særligt ud af at mødes med Anna og de andre frivillige. Børnene inspirerede også Anna til at tage et livsændrende valg. Efter to år på Københavns Universitet, hvor hun læste statskundskab, valgte hun at skifte uddannelsesretning.

”Jeg læste statskundskab i to år. Statskundskab er en fantastisk uddannelse, og Københavns Universitet er en fantastisk institution, men når man læser statskundskab, er der udsigt til, at man kommer til at arbejde med administration. Den menneskelige kontakt er vigtig for mig, og jeg fandt ud af, at jeg elsker at arbejde med børn,” fortæller Anna.

Ville læse til lærer

Efter en langsom realiseringsproces fandt hun ud af, at hun hellere ville læse til lærer. Børnene i venskabsgruppen har alle flygtningebaggrund, og hun blev klar over, at hun kunne rykke ved børnenes selvtillid og hjælpe dem med at lære dansk.

”Mange af børnene mente ikke, at de var særligt kloge, da de ikke talte så godt dansk, selvom mange af dem kunne fire sprog,” fortæller Anna og fortsætter:

”Det er den bedste måde at bruge sin fritid på. Det er inspirerende at arbejde med børnene. De synes, at det er spændende, at jeg læser til lærer.”

Anna og en pige rutsjer på en rutsjebane

Fra Nepal til Danmark

For fire år siden kom Anna hjem fra Nepal, hvor hun havde gået i gymnasiet. Da hun flyttede tilbage til Danmark, besluttede hun sig for, at hun ville starte med at arbejde frivilligt.

”Jeg valgte at blive frivillig i en venskabsgruppe, fordi jeg ville arbejde med flygtninge. For fire år siden var der i Danmark et særligt stort fokus på flygtninge fra Syrien,” fortæller Anna.

Valget faldt på Red Barnet Ungdom, da hun skulle vælge en organisation, hvor hun havde mest lyst til at lægge sine frivillige kræfter.

”Grunden til at jeg valgte at blive frivillig i netop Red Barnet Ungdom var, at jeg ledte efter en organisation med gode rammer og intromøder, og det fandt jeg i Red barnet Ungdom. Der er en god kontakt til sekretariatet, og man bliver taget seriøst,” fortæller Anna.

Vil du følge i Annas fodspor og være frivillig i en venskabsgruppe, så læs mere her.