RBU mener: Børn skal kende deres rettigheder, så de kan forsvare sig imod voksne

Børn skal vide og løbende bekræftes i, at de har ret til at blive beskyttet mod vold, misbrug, udnyttelse og diskrimination.

 
Debatindlæg af Stine Alkert, forkvinde i Red Barnet Ungdom.

Når børn oplever vold, svigt og andre krænkelser, skal de lære at sige fra og hente hjælp. Det kan være svært, når krænkelserne kommer fra voksne eller institutioner, som de har tiltro til. Børn skal være klar over, når deres ret bliver krænket.

For 30 år siden vedtog FN 54 fælles regler og rettigheder, der går under navnet Børnekonventionen. Konventionen skal beskytte børn over hele verden og slår blandt andet fast, at børn skal beskyttes mod vold, at de har ret til at lege og gå i skole, og at børn bør… Læs hele indlægget i Kristeligt Dagblad her.

Billede af Stine Alkert