Billede af tænkende dreng

RBU mener: Børn skal kende deres rettigheder, så de kan forsvare sig imod voksne

Børn skal vide og løbende bekræftes i, at de har ret til at blive beskyttet mod vold, misbrug, udnyttelse og diskrimination.

 
Debatindlæg af Stine Alkert, forkvinde i Red Barnet Ungdom.

Når børn oplever vold, svigt og andre krænkelser, skal de lære at sige fra og hente hjælp. Det kan være svært, når krænkelserne kommer fra voksne eller institutioner, som de har tiltro til. Børn skal være klar over, når deres ret bliver krænket.

For 30 år siden vedtog FN 54 fælles regler og rettigheder, der går under navnet Børnekonventionen. Konventionen skal beskytte børn over hele verden og slår blandt andet fast, at børn skal beskyttes mod vold, at de har ret til at lege og gå i skole, og at børn bør… Læs hele indlægget i Kristeligt Dagblad her.

Billede af Stine Alkert

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies. Accepterer automatisk brug af cookies hvis du klikker dig videre rundt på hjemmesiden mere information

Hvad er cookies og hvordan bruges de?

En cookie er en lille tekstfil, der gemmes i din browser. Tekstfilerne gør blandt andet websitet i stand til at opfatte, om browseren har besøgt stedet tidligere. Ved på denne måde at indsamle statistisk information om brugen af siden er cookies med til at forbedre brugervenligheden og oplevelsen. Cookies gør ingen skade på computeren og kan ikke indeholde vira eller skadelige programmer.


Vi anvender cookies fra Google Analytics for at analysere, hvordan vores brugere anvender hjemmesiden. Cookies spiller således en central rolle i at få redbarnetungdom.dk til at fungere optimalt. Cookies husker fx, om du er logget ind, osv.

Luk