Ny indsats: Når krisen rammer hjemmet, står Red Barnet Ungdom klar til at hjælpe børnene

Voksne, der flytter ind på et krisecenter, har ofte deres børn med. Derfor har Red Barnet Ungdom startet en ny indsats, hvor børn på krisecentre bliver en del af trygge fællesskaber med andre børn og Red Barnet Ungdoms engagerede frivillige.

Børn på krisecentre har ofte oplevet fysisk og psykisk vold helt tæt på. Mange af børnene har overværet vold mod en af deres forældre, mens en del børn selv har oplevet at vokse op i hjem, hvor de selv har været udsat for vold.

”Når børn flytter ind på et krisecenter, oplever de ofte at blive revet ud af deres normale hverdag og børnehave eller skoleliv, og ofte bærer de på bagage fra et hjem præget af utryghed og vold. Derfor er jeg utrolig glad for, at TrygFonden har doneret 2.396.060 kroner, så Red Barnet Ungdom kan oprette en helt ny indsats for børn på krisecentre,” siger Caroline Wégens, forkvinde for Red Barnet Ungdom.

Donationen fra TrygFonden giver Red Barnet Ungdoms frivillige mulighed for at arrangere trygge aktiviteter og sjove lege, så børnene får et pusterum i hverdagen og samtidig oplever at blive en del af meningsfulde fællesskaber.

Indsatsen er nu opstartet på to krisecentre i København og et i Lyngby, og Red Barnet Ungdom regner med at udrulle indsatsen på i alt 12 krisecentre over de næste 2,5 år.

”Børnenes trivsel er et enormt vigtigt fokusområde, når forældre flytter ind på et krisecenter. Uanset om et barn skal bo på et krisecenter i kort eller lang tid, så har de brug for tryghed og positive oplevelser. De skal opleve at være en del af et trygt fællesskab med andre børn,” siger Caroline Wégens.

Om børn på krisecentre

  • Indsatsen ”Børn på krisecentre” retter sig både mod kvindekrisecentre og krisecentre for både mænd og kvinder.
  • Ifølge Danmarks Statistik boede der i 2020 2.294 kvinder på landets kvindekrisecentre. I halvdelen af opholdene på kvindekrisecentrene havde kvinden børn med. I alt blev der medbragt 2.157 børn.
  • Red Barnet Ungdoms frivillige er mellem 18 og 30 år. De modtager et fagligt introkursus inden de starter som frivillige samt løbende oplæring og undervisning af Red Barnet Ungdom.

Tilmeld dig som frivillig og læs mere her