Bedste lektievenner – med plads til både hygge og lektier

Klaudia der netop er blevet færdig med sit speciale og Frah på 12 år, er gode lektievenner. Det har de været hele det seneste skoleår, hvor de har mødtes en gang om ugen, for at lave lektier og hygge sammen. I dag er det sidste gang de mødes som lektievenner, da Klaudia skal starte fuldtidsjob – så dagen står på ren hygge med friskbagte pizzasnegle, og ingen lektielæsning.

Føles slet ikke som at være i skole
Klaudia og Frah blev lektievenner for 9 måneder siden, og de er begge meget glade for forløbet:

”Jeg skulle til at skrive mit speciale og havde lidt ledig tid i hverdagen, hvor jeg gerne ville lave noget frivilligt arbejde. Hvor jeg kunne hjælpe andre. Jeg faldt over Lektievenner hos Red Barnet Ungdom, som lød rigtig spændende og matchede mine ønsker virkelig godt,” fortæller Klaudia, og Frah supplerer:

”Jeg går i sjette klasse, snart syvende. For et år siden kæmpede jeg lidt i skolen, især i danskfaget. Så foreslog min dansklærer, at jeg fik en lektieven – og så mødte jeg Klaudia. Det har bare været rigtig godt”.

Frah og Klaudia er enige om, at det betyder meget, at det er en ung frivillig, der lærer fra sig – og at der både er plads til hygge og skolearbejde. Faktisk beskriver de det som 50/50 mellem lektier og hygge.

”Ja, Frah er jo enormt god til at lære. Vi har arbejdet med mange forskellige faglige ting, fx danskopgaver, stavning og læsning. Lige nu skriver Frah en historie om katten Frida, som jeg hjælper hende med. Og så har hun også lært en helt masse nye ord,” fortæller Klaudia.

”Ja, og det føles slet ikke så skoleagtigt, når det ikke er din lærer der hjælper dig og når vi også laver alt muligt andet,” smiler Frah.

Lektievenner på kattehjem
De to lektievenner har tydeligvis været et godt match. De er blevet gode venner og bor kun 2 km fra hinanden i Odense. De er begge enige om, at de også vil se hinanden en gang imellem i fremtiden, og synes at det er lidt sjovt at tænke tilbage på deres første tid sammen:

”I starten var jeg lidt nervøs for at møde Klaudia. Jeg vidste jo ikke hvem hun var eller hvordan det egentlig ville blive,” fortæller Frah.

”Ja, du var ret stille den første måneds tid, men så tøede du op og det blev rigtig godt,” siger Klaudia smilende til Frah, og forsætter:

”Vi blev jo matchet dels på grund af geografi, at vi bor tæt på hinanden. Og også ud fra hvilke fag, jeg synes jeg bedst ville kunne hjælpe med. Vi fandt dog hurtigt ud af, at vi har flere fælles interesser. Vi elsker fx begge mad – og kattekillinger. Derfor tog vi for et par måneder siden på en hyggetur ud for at besøge et kattehjem. Der var desværre ikke nogen killinger, kun tre voksne katte, men det var super-hyggeligt alligevel”.

Lektievennerne har aftalt at holde kontakten og mødes en gang imellem. ”Uden at lave lektier,” siger de begge med et grin.

Har du også lyst til at være Lektieven? – Læs mere her >>