Mød Camilla – vores uundværlige talknuser!

▶HVAD ER? | ▶UDDANNELSE | ▶HVOR ER? | ▶TILMELD

I lokalbestyrelsen i København Syd sidder Camilla Buch. Hun er kasserer – eller med andre ord: bestyrelsens talknuser. Hun har styr på budgettet, fører regnskab og kommer med ideer til, hvilke midler lokalforeningen kan søge. Men hvad indebærer det egentlig kasserer? 

Hvad laver man så? 
Først og fremmest har jeg altid interesseret mig for tal og økonomi, som nok var det, der fik mig til at interessere mig for rollen som kasserer. Herudover kunne jeg godt tænke mig at lære mere om hvordan man fører regnskab, hvilket var oplagt at gøre gennem rollen som kasserer.  

For mig er den vigtigste opgave nok først og fremmest, at regnskabet stemmer. Hertil er det for mig også vigtigt at pengene i lokalforeningen bliver brugt, og til de ting som de skal. Helt praktisk plejer jeg løbende at tjekke op på om regnskabet stemmer, så alt er som det skal være. 

Teamwork makes the dream work
Jeg var helt ny i rollen som kasserer og frivilligt arbejde generelt da jeg blev en del af bestyrelsen. Det har derfor været en læringsproces, som jeg nok stadig selv synes er i gang, men jeg synes jeg har fået en god introduktion til tingene. Hvis der er noget jeg har/eller er i tvivl om, så er der masser af hjælp at hente. Da jeg kom til som kasserer, har vi i vores lokalforening været heldige med, at der har været penge nok til at økonomien sagtens har kunne løbe rundt.  

En masse plusser!
På det personlige plan vil jeg sige, at jeg har fået en masse ud af kasserer rollen. Jeg har fået et større kendskab til økonomistyring, hvilket jeg ser som en god kompetence at kunne tage med mig videre i fremtiden. Hertil har jeg lært, hvordan en lokalforening helt generelt fungerer og fået kendskab til en masse søde mennesker gennem det arbejde der er i lokalforeningen og bestyrelsen, hvilket også har betydet meget for mig.  


Forperson
Rikke er tidligere forperson i København Nords lokalbestyrelse. Hun var klar til at udvikle sig og så muligheden:De senere år har jeg været interesseret i ledelse, og det er jo en oplagt mulighed for at udvikle egne kompetencer inden for ledelse, især beslutningstagning, relations- og projektarbejde.” Læs meget mere her >> 

Næst-forperson
I lokalbestyrelsen i Aarhus sidder Peter, der er næst-forperson. Han greb muligheden, da den bød sig, og det gav pote: ‘’Jeg håbede, det ville give mulighed for at arbejde sammen med nogle godhjertede og engagerede mennesker – og det er lige præcis det, jeg har oplevet som næst-forperson.” Læs meget mere her >>