Lokalforeningsråd i efterårets mulm og mørke

▶OVERBLIK▶HVAD ER? | ▶UDDANNELSE | ▶HVOR ER? | ▶TILMELD

>>Hvis jeg skulle være frivillig i Red Barnet Ungdom, ville jeg være politisk frivillig i en lokalforening<<

Sådan lyder det fra Ronja Hyldkrog, der var primus motor, da vi i efterårets mulm og mørke holdt lokalforeningsråd.

  

Frivilligkrise eller…?

20 lokalforeningsfrivillige fra Nordjylland til Køge deltog i årets LFR. De fik mulighed for at se hinanden an og brainstorme over de tre vigtigste temaer for lokalforeningerne. Vi har spurgt Ronja, om sløret kan løftes for temaerne. Men kagedåsen er lukket – det er simpelthen hemmeligt, hvad de kom frem til! Udover den fælles sparring, der er kernen i LFR, blev de frivillige blæst bagover af Aline Højholts fede oplæg. Aline, der er organisationskonsulent i Dansk Ungdoms Fællesråd, satte spotlight på frivilligkrisen – men er der overhovedet sådan en? Og hvordan motiverer vi potentielle frivillige, så de overhovedet får lyst til at blive en del af Red Barnet Ungdom?

De lokalforeningsfrivillige har fingeren på pulsen med hvad der motiverer de frivillige, hvilke forandringer, de frivillige ønsker sig, og hvad der virker ift. fastholdelse – de lokalforeningsfrivillige er jo netop selv blevet i organisationen i laaang tid. Så når de går på gader og stræder, ved de lige, hvilke knapper de skal trykke på for at tiltrække potentielle frivillige.

Lokalforeningerne sidder på en stor portion guld

…i overført betydning naturligvis💸

Dem, der sidder i lokalforeningernes bestyrelser, har erfaringer med fra deres frivillige liv ”på gulvet”. De er i kontakt med de menige frivillige, men har også en hel masse viden om værdierne og strukturerne i organisationen. Og den viden ER altså guld værd – så den må ikke gå til spilde. Det er også derfor, at heeele snakken om at hæve aldersgrænsen på de politisk valgte nationalbestyrelsesmedlemmer er startet blandt medlemmerne i en lokalforening. De ved godt, hvilken guldgrube af ressourcer de sidder på, og de brænder så meget for Red Barnet Ungdom, at de bare så gerne vil blive her lidt længere, selvom de nærmer sig den store stygge 30-årsgrænse.

Som lokalforeningsfrivillig har du mulighed for at sætte en dagsorden lokalt, have indflydelse på ungdomsorganisationens form og arbejde politisk med Red Barnet Ungdom i ryggen. Vil du være med, så klik her 💗